בן שנתיים+ וגירושין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים+ וגירושין
    אמא דואגת
    01/07/2012

ערב טוב
    אני אם לבן בן 2+4/12, אני ואביו התגרשנו לפני כחודש, כאשר אני ובני עזבנו את הבית לפני כחודש וחצי.
    במהלך הנישואים, בעלי דאז, לא ממש תיפקד כאבא, היה בעיקר אבא של בוקר טוב ולילה טוב. לאחר הגט, הגרוש שלי החליט לקחת את עצמו בידיים ולהיות אבא!!
    התחיל לעשות דברים עם הילד, לבלות איתו והיחסים שלהם ממש התחזקו ונראה כי כולנו מרוצים.... כל זאת עד שהבהרתי לגרוש כי יש בכוונתי להתחיל לצאת עם גברים חדשים ולנסות למצוא בן זוג חדש (ההבהרה נעשתה לאחר ששמתי לב כי לגרוש כוונות לחזרה), יש לציין שהוא יוצא עם בחורות מהרגע הראשון שאמרתי לו שאני רוצה לפרק את הנישואים, גם בתקופה שעדיין גרנו באותו בית ואני טרם יצאתי עם אנשים חדשים.
    מהרגע בו עשינו את השיחה הזאת, הגרוש "התהפך" והפסיק להגיע לילד, החליט להעניש את הילד בגלל שאני לא מעוניינת בקאמבק, לא מתקשר ולא בא.
    הילד מאוד נקשר לאביו בחודשים האחרונים והוא מחפש אותו המון.
    כיצד עליי לנהוג? מה להגיד לילד? אני חוששת לו ולא רוצה שיפגע.
    מנגד ניסיתי לדבר על ליבו של הגרוש, אך הוא ממש נאטם ולא מוכן לשמוע
    כואב לי על הילד שלי!! מה לעשות??איך לפעול??

תודה רבה מראש על המענה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים+ וגירושין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים+ וגירושין - תגובה

סמדר ריינר
    01/07/2012

שלום לך,
    אין ספק שאת והילד כרגע במצב קשה מאוד. אין לך לצערי דרך לדאוג לכך שהילד לא יפגע. הוא כנראה ייפגע. למרבה הצער. לא הכל תלוי בך ולא הכל בשליטתך. את עושה נכון שאת לא מאפשרת לגרוש שלך לסחוט אותך ריגשית. את תמשיכי בחייך, בלי קשר למעשיו. עם זאת, מה שאת כן יכולה לעשות כדי לעזור לבן שלך, הוא ללוות אותו בתקופה הקשה הזו. וזה כולל למרבה הצער לראות את הכאב שלו, ולתת לו לבטא אותו, להגיד לו שאת מבינה שהוא מתגעגע לאבא, שאבא עסוק ולא יכול לפגוש אותו כרגע. כשיגדל יותר תוכלי להסביר לו שמה שקרה לא קשור אליו. אני מקווה שבעוד כמה חודשים בעלך יתגבר והתהנגותו תשתנה. חשוב, למרות חוסר האונים שלך ובהכעס הגדול על בעלך שתשתדלי לא להשחיר את דמותו בעיני הילד, למרות מעשיו הילדותיים והפוגעניים. חשוב שכן תתייחסי בהבנה לאהבה של הילד לאביו ולגעגועים אליו, תאפשרי לו לצייר לו ציורים לאביו, ותכילי את העצב בכעס והכאב שלו על כך שאביו נוטש כרגע. זו עבודה לא קלה וכפויית טובה. כיוון שכרגע, האב גורם את הנזק ואת זו שוספגת את הכעס והכאב. אך אין ברירה. אם את מעוניינית בטובתו של בנך, זה מה שניתן לעשות כרגע, וזה המון.
    אני מאחלת לך ולבנך תקופות קלות ושמחות יותר.
    בהמשך לא כדאי להכביר פרטים באוזני גרוש שלך שאת יוצאת עם אנשים אחרים. די באמירה תקיפה וקצרה שאינך מעוניינת לחזור אליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא מודאגת
    01/07/2012

תודה רבה סמדר
    זאת הדרך שאני נוקטת בה.
    אני אומרת לו שאבא עסוק ואבא מאוד אוהב אותך ומתגעגע אליך.
    אני מקווה שהוא יתעשת...

שוב תודה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה:-)

סמדר ריינר
    01/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו