מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סמדר - בקשר לתשובתך החכמה מאתמולש.01/07/2012
תודה שהשבת לי. את אישה חכמה מאוד ורגישה.
היה שם סעיף אחד קטן, שאולי לא הבהרתי טוב. אנסה להסביר את עצמי:
ברור שאסור לילדה לבעוט באשכים, כמו שכתבת.
אבל, בקשר למקרה קיצוני, בו היא תותקף מינית, נניח.
זה בסדר לומר לה, שאם מישהו יתקוף אותה מינית - כדאי לה לבעוט לו באשכים?.
(כמובן שאפשר לשלוח אותה לחוג הגנה עצמית. אני מדברת כאן על שיחה אינטימית בין אימא לבת).
לדעתך, רוב האימהות אומרות לילדות שלהן, שאם מישהו יתקוף אותן מינית - כדאי לבעוט לו באשכים?.
את אמרת זאת לבת שלך, אם יש לך בת?.
אני רוצה לשאול אותך עוד שאלה אישית נורא. אבין אם לא תרצי לענות עליה:
אם מישהו יתקוף אותך מינית, תבעטי לו באשכים?.
בבקשה תעני לי מעבר ל"הייתי עושה הכל כדי להגן על עצמי" - שזה נכון.
אני שואלת בפירוש אם תבעטי לו באשכים?.
שוב, אני מתנצלת על הנושא המביך.
אבל השאלות חשובות מאוד, ואין לי את מי לשאול.
המון תודה לך. מחכה לתשובתך המהירה והרצינית.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמדר - בקשר לתשובתך החכמה מאתמול - תגובה
סמדר ריינר01/07/2012שלום ע.
אני לא כל כך מבינה את ההתעקשות הזו על בעיטה באשכים. זה נראה לי מיותר. לא הייתי מכניסה את הילדה ללחץ בעניין הזה, הייתי מלמדת אותה איך להימנע מתקיפה כזו (לא לדבר עם זרים וכו') . ללמד ילדה מה לעשות בזמן תקיפה כזו זה נראה לי מאוד לא מתאים. קודם כל זה לא תמיד נכון, לא תמיד תקיפה חזרה מצידה תעזור לה, יש מצבים שהיא תחמיר את מצבה, קודם כל היא צריכה להעריך אם יש מישהו יותר חזק ממנה או בחוזק שלה, ואם חלילה יקרה לה דבר כזה והיא לא תצליח להתנגד? איזו תחושת אשמה תהיה לה סביב זה? לא הייתי עושה הכנה כזו מלחיצה. אם את באמת רוצה להכין אותה למצב כזה, אז כמו שאמרת כדאי לשלוח אותה לסדנת הגנה עצמית, ולא לתת בבית הוראות חלקיות שגם יכולות לסכן אותה יותר.
זה בעניין עצמו.
באופן כללי השאלה לא נראית לי מביכה אלא ההתעקשות על בעיטה באשכים דווקא ועל כל הנושא המיני נראית לי קצת שקצת מצביעה על חרדה שלך שקשורה לנושא שחשוב מאוד שלא תעבירי אותה לבת שלך. לכן אם חלילה קרה לך דבר כזה בעבר, ואת חרדה שגם לבתך יקרה, נראה לי חשוב שתפני לייעוץ בלי שום קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)