מקלחת לבן 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מקלחת לבן 6
    שרית
    01/07/2012

הי,
    יש לי 2 בנים. בן 6 ובן 3.
    הבן הגדול שלי בכור טיפוסי, רגיש, קשוב בד"כ ועוזר. ילד מקסים.
    בחודשים האחרונים השתנתה התנהגותו והוא מרבה למרוד (כל מה שלא עשה בגיל 3...).
    לדוג': מסרב להכנס למקלחת.
    איך עלי להגיב? מה לעשות כשבשום פנים ואופן לא מוכן להכנס?
    בנוסף, צריך לקחת בחשבון שהבן הקטן שלי רואה את ההתנהגות ומחקה אותה כמו התנהגויות רבות של הגדול שהוא מחקה.
    חשוב לציין, שאני לבד איתם כל ערב והיחידה שמקלחת אותם.
    אני מפחדת לאבד שליטה על הענין ושזה יגרר לחוסר שליטה בנושאים נוספים כמו: אוכל, חברים ועוד כללים שיש לנו בבית, ושלא יששמעו לי באופן כללי..
    דבר נוסף שמענין אותי, הם עדיין מתקלחים יחד מרצונם.
    הבן הגדול שלי מתקלח לבד אני רק שם בשביל הקטן ובשביל לשמור שדברים לא יצאו מכלל שליטה... האם אפשרש לתת לגדול (שעולה לכיתה א') להתקלח לבד בלי שאהיה איתו בכלל בחדר אמבטיה? כלומר, להעביר אליו את האחריות על כל הענין ואם יבחר שלא להתקלח לא נורא?
    אני זקוקה לעזרה בנושא כי אני מרגישה שדברים הופכים להיות לא נעימים בבית בזמן הערב..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקלחת לבן 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקלחת לבן 6 - תגובה

סמדר ריינר
    01/07/2012

שלום עדי,
    יכול להיות שכדאי למצוא את שביל האמצע. במקום להיכנס עם בנך למאבק כוחות, ולדרוש ממנו לעושת הכל לפי הכללים, מצד אחד , ובמקום שלחרר לגמרי מצד שני, נסי לבדוק איך את יכולה להעצים אותו, לתת לו הרגשה של גדול, במשימה של המקלחת וגם בסיטואציות אחרות. השאלה אם הוא יכול להתלקח לבד או לא תלויה בכמה הוא עצמאי. האם את חושבת שהו איכול לכוון לבד את המים בחמים בלי לקבל כוויה? לסבן את עצמו לבד? לחפוף את הראש בלי שייכנס לעיניים? אלה לא דברים כל כללים שבאים איתם מראש אלא את צריכה לבנות את הדברים מהשטח מתוך ההכרות עם הבן שלך ולהתאים אצ עצמך למה שמתאים. אותו הדבר לגבי כללים אחרים בבית. יכול להיותש את חוששת נורא לאבד שליטה ואז את מקפידה נורא על כל הכללים בלי לשים לב מתי זה מתאים, על מה חשוב להיאבק ועל מה לא, ואולי כדאי לחשוב איך להפעיל שיקול דעת, שגם מאפשר לבנך להרגיש גדול, עצמאי ,בוחר וגם עדיין לא מוותר על המסגרת. למשל הייתי מנסה לראות אם אפשר לשתף אותו בעניין המקלחת, בבחירת הסבון והשמפו, לתת לו לעזור לך עם אחיו, להציג את הדברים כאטרטיביים וכייפים, להציע להתקלח בקיץ בגיגית או במרפסת, ובכלל להשתדל להיות יותר גמישה וקשובה לצורך של הילד להחליט גם קצת על עצמו ולתרום משהו ולא רק לציית לכללים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה ו...

עדי
    01/07/2012

כיוון שבני הגדול כבר מתקלח לבד לגמרי ואני יכולה להשאיר אותו לבד להתקלח האם את ממליצה לי להעביר עליו את האחריות ברמה של אם לא בא לו להתקלח שלא יתקלח וזהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה ו... - תגובה

סמדר ריינר
    01/07/2012

שלום עדי,
    זו אפשרות. אבל קשה לי להתייחס אליה במנותק מכל עניין הגבולות והכללים שבבית. צריך לדעת עליכם קצת יותר כדי לעודד אותך לנקוט בפעילות כזאת. להערכתי עניין המקלחת לא עומד בפני עצמו ולכן פיתרון כזה או אחר שמתייחסת רק אליו לא בטוח יפתור את הבעיה. לכן הצעתי לך בתשובתי הקודמת פתרונות ורעיונות אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו