מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לגבי בן שנתיים ועשראמא מודאגת01/07/2012
שלום רב. בני כמעט בן שלוש. ילד חכם, מאוד מפותח מילולית, יודע לבטא היטב את עצמו, שר ומדבר בעברית ואנגלית. סופר בארבע שפות ומבקש ללמוד את הא'ב'.. אני משקיעה בו רבות הן מבחינת משחק ויכולות והן מבחינת אהבה תשומת לב ושיחות. הוא ילד ממושמע ויש לו גבולות, לרוב נוהג על פי חוקי הבית. הוא אח גדול לבן שבעה חודשים.
תמיד היה רגיש יחסית לשאר הילדים בני גילו. בחודשים האחרונים, אולי עם לידת הבן השני, התחיל להתבכיין הרבה. יש לו קושי במעברים, וקושי כשהוא עייף. בשעות הצהרים, אם לא מתאפשר לו אפשרות לישון ברגע שמתעייף, (לא חמש דקות אחרי) הילד נהיה ילד אחר לגמרי, צועק בוכה לא מסביר את עצמו, ממש משתולל. הדבר חוזר שוב ושוב. יש לו קושי לאחרונה לקבל "לא" ממני, הוא מאוד קשור אליי אבל כשאני אומרת לא הוא ממש נעלב ונפגע. השבוע למשל במסיבת היום של הגן אחיו הקטן ישן בעגלה בצד, הוא ניגש להעיר אותו, ביקשתי שיזוז כמה פעמים ושכלא זז הרמתי אותו הצידה. הוא נעלב וכל המסיבת סיום בכה ולא רצה להשתתף.
הוא מאוד מנסה לקחת את השליטה אליו, כל הזמן. למשל כשהתחלנו עם תהליך הגמילה ממש יצר עצירות לעצמו שלושה שבועות. הצואה שלו היתה ממש קשה והוא בכה בזמן שהוציא אותה, החלתי לרדת מהגמילה לעת עתה. למרות שהוא מוכן לדעתי. השבוע הינו באילת, היה מקסים ומאוד נהנה. בדקה אחת, מתחיל לצרוח, כנראה מעייפות, לא מסביר מה קרה, עלינו חזרה לחדר להשכיב אותו, ולאחר שנח הכל עבר. גם כשחזרנו ואת שינת הצהרים שלו נח באוטו בדרך חזרה, מאחר הצהרים אתמול ועד היום בבוקר לא הפסיק להתכיין לסרב להתקלח, להחליף חיתול, לאכול, ללכת לישון, להתלבש וכו'.. כשהוא מתנהג כך אני מצד אחכ מכילה את הקושי שלו ומצד שני מאוד ברורה לגבי מה צריך לעשות. הסנקציה שלי היא עונש-סגירה החדר משחקים ואז הוא לא יכול לשחק במשחקים שלו והוא מאוד מנסה להמנע ממנה. כשהוא מתנהג כך מה שעוזר זה רק איומים בסנקציות: אסגור לך את החדר משחקים ולא תוכל לשחק, לא נלך לחוג, וכו. הוא ילד שעושה בעיות עם אוכל ועם סיפור הגמילה. כשגיל ההתבגרות לא "תוקף אותו" הוא ילד מקסים, נעים, בעל חוש הומור, חכם, אפשר לנהל איתו שיחה כמו עם ילד בן שש. אשמח לדעת מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב. חות מללכת לישון מוקדם יותר שאת זה אני מנסה ליישם כעת. הבוקר לא החלפתי בגדים לאחיו ולא הצלחתי להתארגן לעבודה כשיצאתי מהבית, כל הבוקר התעסקתי בבקשותיו ובמרד שלו בכל תהליך ההתארגנות, ממש קשה להמשיך כך עם עוד ילד קטן בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אמא מודאגת01/07/2012שהתנהגותו עם אחיו הקטן מדהימה. מחבק מנשק, "מקריא" לו סיפור רוצה לעזור לקלח אותו, להלביש אותו. כמעט ולא מראה רגשות קנאה, ממש נהנה מהביחד של שניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לגבי בן שנתיים ועשר - תגובה
סמדר ריינר01/07/2012שלום לך,
מהתאור שלך אני מתרשמת שיש צורך בהדרכת הורים מעמיקה יותר, ורצוי בהקדם. מדובר בילד בכור, שיש לך ממנו ציפיות, גם אם לא מדועות ולא נאמרות באופן גלוי, להיות מפותח ומצטיין, ועובדה שהוא נהיה כזה, ילדים קולטים את הציפייה הזו מההורים מהר מאוד. אבל בפנים הוא עוד ילד קטן, ולזה יש אצלך פחות לגיטמציה. הוא לא מצליח להחזיק את עצמו עם כל הדרישות שהוא תופש שיש ממנו. זה מאמץ אדיר עבור ילד כל כך קטן לספור בארבע שפות, ולשיר בעברית ובאנגלית ולא נשאר לו כוח למשימות התפתחותיות הרבה יותר פשוטות של הגיל שלו, כגון גמילה. העובדה שהוא מבקש ללמוד עוד, מעידה על זה שהוא נהנה לרצות אותך, וזה חשוב לו, אבל עדיין זה סוחט אותו.
חשוב מאוד שתיגשי להדרכת הורים כדי ללמוד איך אפשר להוריד ממנו ציפיות, ולאפשר לו לחזור לגיל האמיתי שלו.
כמו כן הייתי מפסיקה עם העונשים מייד. הם לא יעילים ופוגעים בו נפשית ומשפילים אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא מודאגת02/07/2012יכול להיות שתיאורטית מה שכתבת נכון, אבל זה ממש מפספס את החוויה הנחווית בעולמו של בני, אני מבלה איתו הרבה זמן איכות, עם משחקים, שירים, וגם הולכים לחוג מוסיקה ביחד, קוראים ספרים, הולכים לספריה ולמשחקיה ביחד, כל יום לאחר הגן משחקים ביחד במה שהוא בוחר, הולכים לגינה, משתוללים ביחד, נפגשים עם חברים מהגן, לגבי הלמידה הוא בגן דו לשוני והוא סופג משם הרבה, כך שלגבי הלרצות אותי זה לא נכון במקרה שלנו כיון שהכל זה דברים שנלמדים בגן והוא מאוד נהנה בגן, הגן תרם לו רבות הן מבחינת הבטחון העצמי והן מבחינה חברתית.לגבי העובדה שהוא אח גדול הוא תמיד מבקש לעזור, מחפש משימות ומאוד מרוצה מעצמו כשהוא מצליח. יש לו הרבה לגיטימציה להיות ילד. לכן מה שכתבת ממש פיספסת את מה שכתבתי.
אם עונשים לדעתך זה לא אפקטיבי מה כן יכול לעזור? התעלמות מהתנהגות שלילית לא פותרת הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר02/07/2012שלום לך,
אני מצטערת אם הרגשת מותקפת ממה שכתבתי אני בטוחה שאתם משקיעים בילד המון, ואין לי ספק שאתם הורים מסורים וטובים. עם זאת, אני לא רואה סתירה בין מה שכתבתי למה שאת מציינת. עדיין ייתכן וקיימות ציפיות ממנו, או, גם אם לא קיימות ציפיות שקשות לו, עדיין יש פער בין היכולת השכלית שלו ליכולת הריגשית להחזיק מעמד למשל במעברים, בגמילה וכו'. לכן אני ממליצה לך בכל זאת לבחון את האופציה של הדרכת הורים כדי לעזור לכם לעזור לו לגשר על הפערים האלה. במסגרת הזו תוכלי לקבל מענה יותר מדוייק לצרכייך בעניין העונשים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)