מה עושים?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים?
    רתם
    03/07/2012

שלום,
    בני בן שנתיים וחודשיים. הוא ילד חכם ונבון, גמול מחיתולים בשעות היום וברמה גבוהה מאוד בדיבור.
    לאחרונה חל שינוי התנהגותי. הילד לא מוכן ללכת לישון(דבר שלא היה) ויוצא מהמיטה כל ערב לאחר הסיפור, ומתחיל לבקש דברים. כאשר הבנו שזה רק משחק החלטנו פשוט לחזור על משפט השינה כמו מנטרה... לעיתים הסיפור יכול להמשך אף חצי שעה ויותר. הוא גם מתעורר בלילה(גם לא אופייני) ואותו הסיפור מתחיל שוב. הלילה למשל הוא היה ער שעה וחצי באמצע הלילה. במקביל התחילו לומר לי בגן שהוא מרביץ,מושך בשערות ומציק לילדים אחרים. אני חושבת שהשינוי הזה נובע מהעובדה שהגננת פתאום הפסיקה להגיע לגן(עקב בעיה מסויימת), לא ידוע מתי היא תחזור ומה שקורה עם הילדים זה שכל יום נמצאת שם סייעת אחרת על מנת לשמור על מצבה של 3 מטפלות לכל הקבוצה.
    האם ההשערה שלי נכונה?
    מה עושים?איך מקלים על הילד? האם ניתן פשוט להסביר לו?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים? - תגובה

סמדר ריינר
    03/07/2012

שלום רתם,
    אני לא יודעת אם ההשערה נכונה או לא, בכל אופן ייתכן שאכן משהו מטריד אותו, ואולי ניתן לראות איך לעזור לו להרגע בלילה. אפשר לנסות לדובב אותו באופן עקיף, למשל על ידי ציור או סיפור משותף על ילד שפוחד בלילה, ולראות איזה תכנים עולים , ממה הוא חושש, לספר סיפור ילדים שקשור להתגברות של ילד על פחדים בלילה, להשאיר אור דלוק, לשיון עם דובי וכו'.
    פחדים בגיל הזה שכיחים ונורמליים, וחשוב לנסות לעזור לו באופנים שציינתי או בדרכים אחרות שעולות בדעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו