לא רוצה לגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא רוצה לגן
    רוז
    03/07/2012

הי הילדה שלי בת שנתיים וחצי נמצאת בגן שנה (ילדה שניה שלי) הבעיה התחילה לפני שבועיים לא רוצה ללכת גן בדרך כלל בעלי לוקח את שתי הבנות לגן עושים טכס פרידה לגדולה בגן שלה ואז בעלי ממשיך לגן של הילדה הצעירה

בשבועיים האחרוניים הילדה לא רוצה ללכת ראיתי שקשה לה אז אני לקחתי את הילדה הגדולה לגן חוזרת הביתה מארגנת את הקטנה והיא נוסעת עם בעלי(רציתי לתת לה יותר זמן עם אבא)

בשבוע שעבר הילדה ממש בכתה השארתי אתה בבית הלכתי איתה לרופא מסתבר שהיה לה דלקת באוזן

הילדה כבר בריאה גם כשאנ י באה לגן תמיד חייכנית ושמחה

דיברתי עם הגננת היא אמרה שהיא לא מדברת על העניין עם הילדה כי בגן היא מקסימה

חשוב לציין שאני ממש שוקלת להוציא אותה מהגן שנה הבאה ולהעביר למסגרת קטנה יותר (25 ילד בגן הזה)

מה עושים??????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה לגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא רוצה לגן - תגובה

סמדר ריינר
    03/07/2012

שלום רוז,
    קודם כל, לפני שמחליטים מה עושים צריךל להגיע להבנה טובה יותר ממה זה נובע וזה לא ברור. זו שנה שנייה שלה בגן, כלומר זו לא בעיית הסתגלות לגן. הבעיה מתרחשת רק בפרידה מכם, ואחר כך בגן היא מרוצה וגם נשארת ככה כשאתם באים לקחת אותה.
    לכן יותר הכיוון בעיני קשור למשהו שמתרחש כרגע בבית, או בינכם לבינה או בכלל במערכת המשפחתית.
    ילדים לעיתים יכולים לחוש כל מיני דברים, שינויים במצב הרוח של ההורים, חרדות שלהם, שינויים בזוגיות, הריון שמתהווה אפילו אם לא סיפרו להם, דאגה מסויימת סביב מצב בריאותי של מישהו, או כל דבר אחר שמשפיע על הקשרים במשפחה.

כיוון נוסף, יכול להיות שעקב כאבי האזניים לא רצתה ללכת לגן אבל כשראתה כמה תשומת לב היא מקבלת סביב העניין, אפילו שהכאב עבר, היא עדיין לא מוכנה לוותר על הרווח המישני של תשומת הלב סביב העניין.
    אם זה כך, חשוב להקפיד על פרידה קצרה ועניינית ולא להתרשם נורא מהבכי או חוסר הרצון ללכת לגן ולא לשתף עימו פעולה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סמדר קודם כל אנ רוצה להגד לך המו

רוז
    04/07/2012

המון תודה את תמיד עוזרת

במערכת המשפחתית יש קצת מתחים אני ובעלי בטיפול זוגי הרבה זמן אני לא ידעת לאן זה יוביל אבל הילדה תמיד היתה חזקה ולא ראיתי שהדברים משפיעים עליה יותר מדי לעמת זאת אצל הילדה הגדולה הדברים מאוד משפיעים

השאלה שלי האם באמת הגננת לא צרכה לדבר איתה ולחזק אותה ???בגן שאני עובדת מדברים עם הילד!!!!!!

ועוד שאלה לדעתי יש לילדה עיקוב בדיבור והגשתי ניירת למכון התפתחות הילד לקלינאית לדעתי לרוב הסייעות בגן אין סבלנות להקשב לה האם מסגרת קטנה ותר תעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי סמדר קודם כל אנ רוצה להגד לך המו - תגובה

סמדר ריינר
    04/07/2012

שלום רוז,
    אני לא חושבת שזה תפקיד של הגן לדבר עם הילדים במיוחד אם בגן אין בעיה. זה נותן לילד הרגשה שהוא בעייתי וחריג בעוד שבגן היא מתנהגת יפה אז למה לקלקל לה?
    אם לילדה טוב בגן, לא הייתי משנה למסגרת יותר קטנה. לא נשמע לי שהבעיה היא בגן, וחבל לטרטר אותה כשיש משהו בחיים שלה שהוא כן יציב ומוצלח כרגע.
    טוב מאוד שאת ובעלך בטיפול זוגי, זה סימן שאתם לקוחים אחריות על הבעיה, וכך צריך. אני מקווה שזה יצליח, ואם לא, צריך יהיה לחשוב על איך מתמודדים ואיזה עזרה אתם יכולים לקבל במצב החדש שנוצר, אבל זה לא קשור לגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו