מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחות לתאומותשני03/07/2012
שלום, שמי שני ואני בת 22 ואחות גדולה לשתי אחיות תאומות בנות 7 וחצי.
אחיותיי שונות בתכלית גם באופי וגם בחיצוניות. כבר זמן מה אני שומעת את האחת הבנות מתבטאת באמירות מדאיגות כמו " אני מרגישה מבפנים שאני בן", "אני רוצה תספורת קצרה", היא מסכימה ללבוש אך ורק מכנסיים למעט מקרים בודדים שהצלחנו לשכנע אותה ללבוש שמלה. בבה"ס (כיתה ב') רוב החברים שלה הם בנים,והיא מתעסקת לרוב עם צעצועי בנים.היא שונאת כל מה שקשור להתעסקות בשיער, איפור, שמלות וכו', למרות שיש לפעמים הבלחות והיא פתאום מחכה את אמא. הבת השנייה היא ההיפך הגמור ממנה, היא נשית מאוד ואפשר לומר שכל היום רק מתעסקת בשיער , בבשמים וכו'. שתי אישיות מוקצנות.
חשוב לציין שאבא שלי , הדמות הגברית בבית, עובד בחו"ל וחוזר לארץ פעם בשבועיים לכמה ימים. המצב הזה כבר נמשך כבר 5 שנים בערך והבנות כבר רגילות. אני יודעת שיש גיל כזה ששונאים את האמא ומנסים להדמות לאב, אך עד כמה שידוע לי הוא אמור להסתיים בערך בגיל 6. לפני כמה ימים שמעתי את הבנות משחקות בבובות כשאחת הבנות היא האמא והשנייה מגלמת את תפקיד האבא. זה מאוד מטריד אותי, אמא שלי מכחישה שיש איזשהי בעיה, וטוענת וזה יעבור ושהכל בסדר. אמא שלי היא הדמות הדומיננטית רוב הזמן כי אבא לא נמצא- וגם היא אישה מאוד מטופחת, נקייה ומסודרת. האם זה אומר משהו לגבי העתיד? האם זה משהו שאפשר לשנות עם טיפול ויחס נכון ממני ומאמא? אני חושבת שכבר יצא לי להביע אמירות שליליות לגבי ההתנהגות שלה ואני חושבת שהיא מרגישה שהיא צריכה להסתיר את זה. מה עליינו לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות לתאומות - תגובה
סמדר ריינר03/07/2012שלום שני,
המאת היא שאין גיל כזה שבנות רוצות להידמות לאבא, אלא גיל שמתרחקים מאימא ואוהבים את אבא, זה לא קשור לרצון להיות דומה לו.
אם יש בעיה או אין בעיה זה עניין של השקפה. יש אנשים שיגידו שאם זה רצונה, צריך לכבד אותו. לכן את מרגישה שנכון שאם יצא לך להגיד אמירות שונות לגבי העניין זה עלול לגרום לה לרצות להסתיר את זה, זה גוםר לה בושה וסבל אך לא גורם לה לשנות את רצונה האמיתי.
היא עדיין ילדה קטנה, ועוד מוקדם להגיד באופן סופי מה יהיה בהמשך.
בכל אופן מה שלא יהיה, עדיף לשדר לה קבלה שלה, כי זה לא משהו שניתן לשנות אותו על ידי הערות מסוג זה או אחר.
אם הורייך מעוניינים לבדוק את העניין יותר לעומק אז כדאי לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)