בעיה עם בגדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה עם בגדים
    הילה
    03/07/2012

שלום רב,
    יש לי ילד בן 3.5 שיש לו בעיה עם בגדים כבר זמן רב.לאחרונה הוא בוכה הרבה בגלל עניין הבגדים.כל בוקר הוא לובש מכנסיים ובוכה שזה לא נוח לו,אני נותנת לו אפשרויות לבחור בגדים בגלל הבעיה הזו אבל זה לא נגמר,הוא שם מכנס אחר וגם הוא לא נוח לו,אני מנסה להבין מה לא נוח לו ושואלת אותו אך הוא רק בוכה ורוצה להוריד את המכנסיים,העניין הוא שלפני חודש הוא היה לובש את המכנסיים האלה בדיוק אז אני לא מבינה מה פתאום הבעיה בהם?בגן כאשר הוא עם מכנסיים או חולצה ש"נופלת לו"(חולצה שקצת גדולה ונופלת לו בכתף)הוא בוכה ולא משחק,נהיה מאוד עצבני,מרביץ לכולם,ממש לא רגוע וכאשר נוח לו הוא כ"כ משוחרר.הפסיכולוגית של הגן אמרה לי שאולי יש לו רגישות תחושתית,נרשמתי לטיפול אני מחכה לתור שעוד חודש אך אני רוצה את עזרתכם מה אוכל לעשות בינתיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם בגדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה עם בגדים - תגובה

סמדר ריינר
    03/07/2012

שלום הילה,
    אם אכן מדובר בריגות תחושתית, אין הרבה מה לעשות בינתיים מלבד לתת לו ללבוש בגדים שנוחים לוף להוריד את התגיות, לבחור בדים נעימים, ולהצטייד בהרבה סבלנות...
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל..

הילה
    03/07/2012

תודה על התגובה,
    אבל אם מדובר ברגישות תחושתית איך יכול להיות שלפני חודש כל המכנסיים שלא נוחים לו היום היו נוחים והוא היה לובש אותם.האם יכולה להיות סיבה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל.. - תגובה

סמדר ריינר
    03/07/2012

שלום הילה,
    אני לא מהתחום המתאים לדעת האם רגישות תחושתית היא מולדת או יכולה גם להתפתח בהמשך. את זה צריך אולי לשאול בפורום של ריפוי בעיסוק או רפואת ילדים.
    כדי לדעת אם יש סיבה אפשרית אחרת להתהנגות הזו, צריל לדעת יותר על הילד ועל המשפחה. את הפרטים האלה לא סיפקת בשאלתך.
    אם את רוצה לדעת תשובה מתחום הפסיכולוגיה כדאי שתפרטי פרטים רלוונטים, כמו אם קרה משהו בשפחה לאחרונה, תכונות המאפיינות הילד, מהלך ההתפתחות שלו, מבנה המשפחה ודברים אחרים שאולי יכולים להיות קלוונטים לדעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

הילה
    03/07/2012

היי
    הייתי רוצה תשובה מתחום הפסיכולוגיה משום שאני מרגישה שזה משהו בראש שלו ולא קשור לתחושות אבל אולי אני טועה.
    בני הוא ילד רגיש מאוד,חכם חברותי פעיל ומלא אנרגיות.בגן יש לו הרבה חברים ובבית הוא הילד הבכור,יש לי ילדה בת 5 חודש' שאותה הוא קיבל יפה מאוד,הוא עוזר לי הרבה ולא מציק לה יותר מדיי.בימים האחרונים חזרתי לעבודה אך אני לא חושבת שיש קשר משום שהעניין עם הבגדים הוא ישן יותר(לפני שנה זה התחיל).הפסיכולוגית של הגן הגיעה למסקנה שמדובר ברגישות תחושתית בעקבות כך שהיא צפתה בבני משום שהיתה תקופה שהוא היה מרביץ הרבה והגננת היתה אומרת שזה ללא סיבה.היא שמה לב שהוא לא סתם מרביץ אלא בגלל שילד עובר ונוגע בו וזה כנראה מפריע לו,מעבר לזה הוא גם רגיש לרעש,הוא מפחד מרעש של פן,מיקסר וכו',אז בגלל כל זה היא הגיעה למסקנה הזו.
    האם אני צריכה לציין עוד משהו?
    תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    03/07/2012

שלום הילה,
    ההשערה בדבר הרגישות התחושתית נשמעת לי הגיונית.
    צריך גם לקחת בחשבון שלפסיכולוגית הגן יש יתרון עלי משום שהיא ראתה את הילד ואולי גם יודעת עוד פרטים עליכם ואני צריכה לשער השערות על סמך פרטים מועטים, ולכן צריך לקחת את הצתעותיי בעניין בעירבון מוגבל.
    יכול להיות שהילד שלך בבית הוא הרבה פעמים ילד "טוב מדי" את מתארת שהוא לא מציק הרבה לאחות וגם עוזר לך, ולא ברור מהתאור שלך איך הוא ביטא את הקשיים שלו בעקבות ההריון והולדת האחות, ואולי הרגישות הגבוהה שלו בשנה האחרונה קשורה לזה, שהוא חש שאתם ההורים פחות פנויים אליו והוא נדרש להתנהג בבגרות כי כבר יש אחות קטנה ממנו (זה תקף גם לתקופת ההריון או חלק ממנה, שבה את מטבע הדברים ועקב מצבך הפיזי יותר עייפה, פחות פנויה אליו וגם הוא מבין לאט לאט שעוד מעט תהיה כאן עוד מישהי חוץ ממנו), כדאי להעניק לו זמן איכותלל אהאחות ולהיות סבלניים להתנהגויות רגרסיביות שלו, לצורך לחזור להיות תינוק, לבכות, וזה לא סןתר הצבת גבולות ברורים. במקביל כמובן להמשיך את הבירור לגבי הרגיושת התחושתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו