הצקות בבית ספר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הצקות בבית ספר
    יעל
    03/07/2012

היי,
    שמי יעל ואני רוצה להתיעץ בנוגע לאחי בן 13.5.
    לאחרונה הוא החליט לחשוף בפניי כי עבר הצקה מתמשכת (3 שנים) מצד אחד הילדים בבית ספרו שהתבטאה בקללות,השפלות וסטירות
    וגם כשחגג את בר המצווה שלו החברים שהגיעו חייבו אותו באיומים להגיע לחגיגת בר המצווה שלהם ולשלם להם את מלוא הסכום ששילמו לו בארוע שלו.
    מקרים אלו הסתיר זמן רב לעומת מקרים נוספים של ילדים בעיתיים שהציקו לו אך הוא בחר להתלונן בפני המחנך וההצקות פסקו וכן הילדים סולקו מבית הספר (ללא קשר אליו).
    חשוב לי לציין שהוא נשאר בגן שנה נוספת. ואף הודה בפניי שהיתה זו אחת הסיבות לכך ששמר על כך בסוד והתבייש לספר.
    מעבר לכך,הוא אינו מרבה ללכת לחברים ולארח אותם אצלו והיות והוא הקטן בבית יוצא שהוא מבלה את מרבית זמנו לבד או עם אימי שלוקחת אותו לקניות והוא מנהל לה את התקציב ובחירת המוצרים מה שמקנה לו ביטחון פיקטיבי.
    גם הנטיה המינית שלו מעלה תהיות.יש לו קול נשי וילדותי בצורה קיצונית,הליכה נשית והוא מאד עדין ורגיש יחסית לחבריו.והשגיו בלימודים בינוניים ואף נמוכים.
    על רקע כל זה הוריי בתהליך גרושין מיזה שנתיים במסגרתו אבי הוציא אותנו מביתו (לאחר שאימי רצתה חצי מהדירה ולא קיבלה) וכיום אנו שוכרים דירה שאבי דאג שנשכיר באזור תעשייה כשרב הדיירים הם זקנים והדירה מחניקה,חמה ומושכת חרקים.אורח חיינו מצומצם מה שמאד מקשה על אחי שהקשר בינו לבין הורי מתבטא לרב בסיפוק צרכים פיזיים בלבד.
    שאלתי היא איך ניתן לסייע לו מעבר להתערבות של אנשי בית הספר שכבר עירבנו ואיך את מעריכה את המצב?

תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצקות בבית ספר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצקות בבית ספר - תגובה

סמדר ריינר
    04/07/2012

שלום יעל,
    נשמע שאכן אחיו במצוקה,
    ניתן ורצוי לפנות בהקדם לטיפול פסיכולוגי, שיעזור לו להתמודד מבחינה חברתית ואישית, אם קשה לכם כספית אפשר לפנותלמרפאה ציבורית באיזור מגוריכם. אני ממליצה לכם להתחיל מפניה לפסיכולוגית בית הספר שתיתן המשך הכוונה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעות נוספות

אור
    07/07/2012

היי, מצבו של אחיך באמת נוגע ללב ורציתי לומר לך שנראה לי שיהיה כדאי להוציא את אחיך ללימודים בתנאי פנימייה.
    יש מספר פנימיות איכותיות בארץ, בהן יקבל טיפול ותשומת לב ואולי ילמד במסלול לימודים אותו יאהב יותר ויסתדר עמו יותר.
    מה שחשוב עכשיו, זה פחות להתייחס להישגים לימודיים ויותר למצבו הנפשי.
    בפנימיות יש ליווי של מדריכים ולעיתים טיפול פסיכולוגי שיכול להקל על אחיך.
    נראה שהוא בסיר לחץ מתמשך: התעללות חברתית ממושכת, גירושי הוריו, מגורים וחוסר תשומת לב לצרכיו הריגשיים.
    כל אחד יכול להשבר במצב כזה.. צריך להזדרז ולמצוא לו פתרון פרקטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו