מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כיצד לספר לילדים שהורים נוסעים לחולעדי04/07/2012
היי
אנחנו הורים לילדה בת 4.5 וילד בן שנה וחצי. בחודש הקרוב אנחנו צפויים לטוס לחו"ל
ל10 ימים ללא הילדים ומשאירים אותם אצל סבא וסבתא,כמו כן ראוי לציין שהם רואים את סבא וסבתא בין 2-3 בשבוע והם מאוד רגילים אליהם!ואחת לשבוע ישנים אצלם.
השאלות שלי הן:
1.האם לספר לילדה הגדולה?אם כן מתי ואיך?
2.כדאי לנו לדבר איתם בפלאפון?
3.האם 10 ימים זה הרבה מידיי לילדים כה קטנים והאם זה עלול להשפיע עליהם גם כשנחזור??
אנחנו קצת בחששות לגבי הנסיעה,במיוחד אני האמא ואני מתלבטת(עדיין) אם בכל זאת כדאי לנו לקיים את הנסיעה הזאת...איך ניתן לעשות את זה בכל זאת כמה שיותר קל לכל המעורבים?
אני חייבת לציין שגם הסבתא והסבא קצת חוששים ולכן זה משפיע עלינו.
אשמח לתשובה בהקדם כי אנחנו מאוד חוששים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לספר לילדים שהורים נוסעים לחול - תגובה
סמדר ריינר04/07/2012שלום עדי,
לגבי הילד בן השנה וחצי הנסיעה הזו אכן היא בעייתית. משום שזה וגיל שעדיין קשה להסביר לילד שנסעתם ושתחזרו, מבחינתו זו העלמות שאי לו דרך להבין אותה, ועלולות להיות לה השלכות לטטוח הארוך ולטווח הקצר. לטווח הקצר זה עלול להתבטא בקשיים בשינה, בתאבון, בכי והיצמדות אליכם כשתחזרו. לטווח הארוךל זה עלול ליצור נזק בצורת חרדת נשטיה כזו או אחרת וקושי לתת אמון (כל זה באומדן גז מאוד, ייתכן בהחלט ולילד יש בסיס יציב ורגוע וההשפעה לא תהיה מאוד דרמטית אך עדיין תהיה השפעה כלשהי).
לגבי הילדה זה כבר קצת יותר קל, אם כי לטעמי 10 ימים זה קצת יותר מדי, הייתי מקצרת לחמישה ימים או לכל היותר שבוע.
אם החלטתם לנסוע, אין דרך מיוחדת להסביר אלא פשוט להגיד לילדה הגדולה שאתם נוסעים, ולהסביר לה מה הולך להיות, סבא וסבתא הולכים להיות איתה להסביר לה כמה שיותר בהמחשה כמה זה 10 ימים, בהנחה שהיא יודעת לספור.
בהחלט חשוב לדבר בטלפון בתקופה הזו, ואם אפשר אז גם בסקייפ.
לילד הקטן אין לדעתי ממש דרך להסביר, זה בדיוק מה שציינתי קודם. כלומר אתם יכולים להסביר אבל זה לא אומר שהוא באמת יבין את המשמעות. אפשר להסביר לו שאתם, אבא ואמא נוסעים באווירון והוא ואחותו ישארו אצל סבא וסבתא. ואחר כך תחזרו.
רצוי, במידת האפשר שהסבים יבואו לשהות עם הילדים בבית שלכם, כדי לא להוציא את הילדים במיוחד את הילד הקטן מהסביבה המוכרת ולטלטל כמה שפחות את תחושת היציבות שלו שהולכת להתערער בלא הכי עקב נסיעתכם. אם אין אפשרות כזו, אז כדאי לצייד אותם בצעצועים, מצעים, וחפשצים מוכרים מהבית כדי שיהיו איתם כמה שיורת דברים שהם מכירים ומרגיעים אותם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)