עזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה
    לנה
    04/07/2012

שלום יש לי בת אחת בת עשר וחצי בעבר ראיתי שהיא לקחה מהבית שזרוק פה ושם כמה שקלים וגם לקחה לי מהתיק הערתי לה על כך ואמרתי שזה גנבה ואם היא רוצה משהו שתבקש אם אני יחליט לנכון לתת לה אני יתן ,אני חייבת לציין שהכספים שנלקחו הם בסביבות ה 5 שקלים עד 10 שקלים (למרות שאולי זה לא משנה כמה) וזה נלקח לקניית ממתקים ,אני מגבילה אותה בממתקים היא די שמנמונת וזה גם לא בריא אני מגבילה אותה לממתק ביום למרות שהיו מצבים שניסיתי להוריד ל3 פעמים בשבוע . היא נוסעת לביה ס בהסעה וקרה שירדה מההסעה ובמקום ללכת לבית הספר הלכה עם עוד ילדה למכולת באיזור וקנתה ממתקים לאחר שלקחה כסף מהבית או מהתיק שלי ללא ידיעתי וזאת שהיא בתוך זמן שקיבלה עונש שבוע לא לקבל משהוא טעים ,היא כמובן קיבלה על זה עוד עונש .
    עד כאן פחות או יותר רקע.....
    אתמול היינו בסרט היה נחמד מאוד והיא אכלה כמה ממתקים למרות שאמרתי לה שהיא תקבל 1 ביום אפילו שחופש איך שהוא השתוללתי אתמול היא באה איתי לעבודה ואני עובדת בסופר שם דווקא קיבלה ממתק אחד ואחר כך הלכנו לסרט ושם קניתי לה פופקורן וופל בסרט ושיצאנו מאוד ביקשה גלידה אמא בבקשה זה חופש ופה ושם אז אמתי לה בתנאי שמחר לא תקבלי כלום לא כעונש כי היום מאוד הגזמנו אז היא אמרה טוב אמא אין בעיה.
    היום בבוקר אני שוטפת כלים במטבח לפני שיצאתי לעבודה התיק שלי עמד על הכסא היא התיישבה ליד התיק ,היה שם גם עיתון היא פתחה את העיתון כאילו מדפדפת וקוראת ואני רואה שתוך כדי היא מכניסה את היד לתיק שלי ,חיכיתי עד הסוף ורציתי לראות מה היא תעשה היא לקחה כסף שמה בכיס בחולצה וקמה כאילו רגיל לסלון יש ר הלכתי אחריה ואמרתי לה שתביא את מה שהיא לקחה היא כמובן התנגדה אמרתי לה שראיתי אותה ולקחתי לה איך שהוא בכוח....(לקחה 7 שקלים בערך..) אמרתי לה שמה שהיא עשתה זה מאוד חמור ואני מאוד עצובה היא כתבה לי מכתב מהיר שבו היא מבקשת סליחה בפעם המי יודע כמה ושהיא מצטערת ..אמרתי לה שהסליחות שלה לא ככ שוות כי היא כל פעם מבקשת סליחה וחוזרת על אותה התנהגות(גם חוצפה וכדומה) הייתי ממש חסרת אונים ולא ידעתי מה לעשות ואיך להתמודד עם זה בסופו של דבר היא מאוד רצתה ללכת לבריכה היום עם חברה (והיא מאוד רוצה את זה וזקוקה לזה אין לה אחים ובקושי יש לה חברה) אמרתי לה שבגלל שהיא גנבה וזה חמור מאוד היא לא תלך לבריכה וחבל כי רציתי לקחת אותה היא בכתה וביקשה עונש אחר אמרתי לה שאני יחליט מה העונש אמרתי לה אולי זה ינער אותך ותביני שמה שעשית הוא חמור מאוד .(נתתי לה את העונש בכובד לב היא מאוד זקוקה לחברה ולא כל יום יש חברה שמוכנה ללכת איתנו לבריכה וזה חופש גדול וחשוב לי שתהנה אבל אם עכשיו אני לא יחנך אותה אז מתי כשתהיי ה בת 15 וזה יהייה כמעט בלתי אפשרי ,גם עכשיו זה קשה מאוד ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה - תגובה

סמדר ריינר
    04/07/2012

שלום אור,
    כמו שאת רואה העונשים לא עוזרים, אז לא כדאי להמשיך אותם. הבת שלך מאותתת על חסך ריגשי שהיא חשה והיא מנסה לפצות את עצמה באכילת ממתקים ובגניבת כסף ממך. מה שהיא רוצה ממך באמת זה לא כסף אלא סוג של יחס שהיא כנראה כן קיבלה ממך בעבר והיום אולי מקבלת פחות, בגלל שהיא גדולה יותר, או בגלל שאת עסוקה יותר, או בגלל שהקשר ביניכן השתנה או מכל סיבה אחרת.
    חשוב מאוד שתפנו לטיפול בהקדם כדי לעזור לה ריגשית וכך היא לא תצטרך לאכול ממתקים או לגנוב ממך כדי להרגיש טוב יותר. חשוב שהטיפול יהיה מלווה בהדרכת הורים.
    אם תחליטי אכן לפנות איתה לטיפול, חשוב שלא תתארי לה את זה כמשהו רע או כמשהו שאתם עושים כי היא לא בסדר, אלא בגלל שהיא מרגישה מצוקה ואתם צריכים ללמוד איך לעזור לה.
    וכך את צריכה להגיב גם בפעם הבאה שהיא גונבת, יש לדרוש ממנה להחזיר את הכסך כמובן, ולדבר איתה על כך שאתם מבינים שהיא חשה מצוקה, אתם רוצים לטפל בזה, אבל גניבה היא לא הדרך.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו