מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם גיל ההתבגרות מופיע בגיל 8.5????שרון19/02/2008
הי, בני בן ה-8.5 בכיתה ג' הפך ליהיות ילד מרדן!!! קצת היסטוריה: בכתה א' נתקל הילד בקשיים ועבר איבחון שתוצאותיו מראות על בעיות רגשיות, חוסר ביטחון דימוי עצמי נמוך, הילד הוא ילד חכם ובעל זיכרון מעולה. בעקבות האבחון ו"נידנוד" מצדנו שינו המורים גישה ובכתה ב' כבר ראינו תוצאות, חיוביות,. השנה מלמדת אותו מורה חדשה, מן הסתם, יש יותר מקצועות ומורות מקצועיות נוספות, בתחילת השנה עם הכרות הילדים את המורה ניסה הילד שלי את גבולותיהן של כל מורה ןמןרה. בחצי שנה ההאחרונה בני "התוודע" למקרי מוות במשפחה (בן דודי, מצד אמי, צעיר שנפטר בנסיבות טרגיות, דודי, מצד אבי, שנפטר מדום לב, וחמי, סבו של בני, שנפטר ממחלה קשה) בני הפך ליהיות חרדתי וזה מתבטא בכך שהוא דורש שנחזיר אותו מביה"ס, עד לפני חודש הוא היה מנדנד לבעלי בטלפון בשאלות כמו "מתי אתה מגיע? איך תגיע? איפה אתה? לא נותן לי ללכת אפילו לשכנה ולהשאיר אותו לבד. הנדנודים פסקו. הוא הולך לבד לביה"ס עם אחותו בת ה7-, אך לחברים אינו מוכן ללכת רק שיבואו אליו. סיפרתי למורה על כל מקרה מוות שקרה וביקשתי שתתייחס לכך..........
לאחרונה הילד אינו מכין שיעורי בית, לא בכל המקצועות, אני שואלת ובודקת אך לא תמיד הוא מעתיק מהלוח או כותב ביומן, לא מתכונן למבחנים, אני צריכה לנחש או לשאול חברים מהכתה מתי יש מבחן ובמה, הוא נגרר אחרי ילד שובב מכתתו. כמה שאנחנו משוחחים איתו ועושים טבלאות שונות ומשונות (עיצוב התנהגות, אחריות, פרסים חייכנים) יומיים המצב משתנה לטובה וכאן הוא מוכיח לנו שכן הוא יכול , ללמוד, להשתתף בשיעור ,להתנהג יפה, באדיבות לחבריו וכו' ואח"כ כאילו כלום.
התחושה היא שתמיד וכל הזמן אני צריכהליהיות"עם היד על הדופק" ליהיות בשליטה .מה לעשות...
כיצד להתנהג איתו??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים רגשיים
שושי יעקובי21/02/2008כל הסימנים שאת מתארת מעידים על מצוקה רגשית. ילדים מבטאים מצוקה באמצעות התנהגות. הרבה פעמים מרדנות, הסתבכות עם מורים ותלמידים, הצמדות להורה כל אלו מעידים על אי שקט פנימי. את כותבת כי ערכתם אבחון וכי האבחון הצביע על קשיים רגשיים, את גם מציינת מצבי לחץ משפחתיים להם הילד היה חשוף לאחרונה. נראה כי הוא זקוק לטיפול רגשי שיאפשר לו לבטא את תחושותיו ולהתמודד עם החרדות.
שושי יעקובי
פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרדנות בגיל 8.5 ??? שאלה
שרון24/02/2008תודה. הילד היה בטיפול "תראפיה באומנות" אצל פסיכולוגית ולא ראינו שזה שינה משהו, האם יש טיפול ריגשי אחר אשר מומלץ??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)