שאלה קטנה על בן שנה וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה קטנה על בן שנה וחצי
    לירן
    10/07/2012

שלום ותודה... הבן שלי בן שנה וחצי וזו שאלה של סוג של אמא טרייה...
    הוא ילד עצמאי - אוכל לבד, נרדם לבד. הולך מגיל 11 חודשים.
    ילד מאד מאד פעיל מתרוצץ מתלהב מצעצוע לצעצוע - הכל מאד מגרה אותו. יודע גם לשבת להקשיב לסיפור...

לאחרונה (נגיד חודש-חודשיים) הוא מאד מאד מפעיל אותי ואת בעלי שאנחנו בבית איתו. מקים אותנו, לוקח לנו את היד כשהוא רוצה שנשחק איתו. אנחנו כמובן נענים לו ומאד אוהבים לבלות את הזמן איתו. כשאני לבד איתו ועסוקה בכביסות או כלים וכ הוא יודע להעסיק את עצמו (אחרי נסיונות לקחת אותי כמובן מעיסוקיי שלא מצליחים לו).

העניין הוא שלאחרונה הוא ממש כמעט לא מוכן ללכת לבד בשבילי המושב הוא כל הזמן רוצה על היידים! אני מנסה לצחוק איתו ולשאול "איפה הרגלים" וכ אבל הוא לא מוותר וממש בוכה ועקשן. האם להתעקש? (לפעמים כשהוא בוכה אני מחבקת אותו וצוחקת איתו אבל לא לוקחת אותו על הידיים וממש צריל לשכנע אותו לזוז - עוזר אם יש כלב לרדוף אחרי וכ אבל הוא ממש מתעקש וסיבוב קטן הופך לשעה של קיטורים)
    האם זה שלב? האם להתעקש? מתי "מחנכים" ומתי פשוט מקשיבים לצרכים שלו?
    (אני בטוחה שלפעמים הוא פשוט עיף לדוגמא) - אגב, הוא לא ילד עגלה. כל פעם שהוא בעגלה הוא משתחרר לבד מהחגורה ונעמד עליה וצוחק)

ושאלה נוספת.. למה אומרים שילד ראשון הוא בדרך כלל רגיש? אני יכולה לראות את זה עליו לפעמים אבל האם זה גורף?
    תודה רבה!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קטנה על בן שנה וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קטנה על בן שנה וחצי - תגובה

נעמה סבג שמש
    10/07/2012

שלום לך,

הילד שלך נשמע ילד נבון ופעלתן.
    להענות לצרכיו זה אכן לשחק איתו ולשהות במחיצתו.
    עם זאת, חשוב לא פחות ללמד אותו לשחק עם עצמו ולהעסיק את עצמו.
    בדר"כ ילדים ראשונים באמת מתעקשים בכך, כי הם רגילים לסביבת מבוגרים.
    אינכם צריכים להענות לו בכל פעם שהוא מבקש כי זה חלק מהצבת גבולות.
    צריך לשקף לו את רגשותיו אבל גם לסרב: למשל, "אתה ממש רוצה שאני אבוא איתך עכשיו, אבל אמא עסוקה, הנה, תשב פה ותשחק. אח"כ אצטרף אליך". אם הילד עצוב מזה או בוכה, תגידי לו שאת מאד אוהבת אותו אבל עכשיו את לא יכולה. עוד מעט תשחקו יחד.

בהצלחה!

נעמה סבג שמש
    מנהלת רשת ומכללת עידן ההורות
    מתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! ושאלה קטנה נוספת...

לירן
    10/07/2012

ומה לגבי ללכת לבד ולא על היידים? פשוט לומר "אני יודעת שאתה רוצה על הידיים אבל רק ד סוף השביל תלך לבד"? כמה להתעקש על זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

נעמה סבג שמש
    10/07/2012

בדיוק כך. ואם את רוצה לספק לו את הצורך, תגדירי מראש מתי את מרימה אותו ועד איפה. הכנה מראש מאד עוזרת. תדאגי שזה יהיה קבוע ומוגדר. כי אם לא תהיי עקבית הוא יהיה מבולבל ויתעקש.

בהצלחה!

נעמה סבג שמש
    מנהלת רשת ומכללת עידן ההורות.
    מכללה המתמחה בייעוץ שינה והנחיית הורים וליווי לאחר לידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו