חרדת נטישה של ביתי בת ה -6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה של ביתי בת ה -6
    מיכל
    10/07/2012

שלום !
    רציתי להתייעץ בנוגע לביתי בת ה- 6 העולה לכיתה א'.
    לאורך השנים הפרידות בבוקר בגן היו קשות מלוות בבכי והכל הסתדר לאחר כמה דקות הגננות תמיד אמרו שהיא משתתפת ומקסימה "והיא עושה את זה רק לי " בחודש האחרון היא לא נותנת לי לזוז ממנה במיוחד אם אני צריכה לצאת מהבית לשעה קלה וסידורים היא מתחילה לבכות וגם לילל בטון מפונק שלא אלך וזה גם מגיע לבכי היסטרי שמקשה עלי מאוד אך אני לא מוותרת ויוצאת לסידורים היא נשארת עם אביה שמשחק ומצחיק אותה וטוען שלאחר כמה דקות הכל עובר ,או עם סבתה שהיא מאוד אוהבת ונתמכת בה.אני חייבת לציין שאני עובדת מהבית והיא תמיד לידי בסביבתי אני לא משאירה אותה בצהרון או בייביסיטר ואני לא מרבה לצאת מהבית...ככה שאין לה "חסכים" ממני.
    אני מאוד חוששת מתחילת השנה מהשינוי -כיתה א' שלא תהיה לי עזרת הסייעת שמכניסה אותה "בכח" לגן .
    אשמח לעזרה כלשהי..
    תודה, מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה של ביתי בת ה -6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה של ביתי בת ה -6 - תגובה

סמדר ריינר
    10/07/2012

שלום מיכל,
    כפי השננות ובעלך אומרים לך, יש כנראה משהו באינטראקציה שלך איתה שמייצר את המצב הזה, וזה לאו דווקא חסכים ממך.
    קודם כל חשוב מאוד שכשאת נפרדת ממנה בבוקר, אם זה בגן, בקייטנה או בבית הספר, תהיה פרידה קצרה ועניינית, גם היא בוכה. אין צורך בשום סייעת, ואת לא גורמת נזק לילדה אם את משאירה אותה בוכה. אני לא מתכוונת בהכרח בשבועיים הראשונים בכיתה א' שהם זמן סביר להתאקלמות, אבל מאותו רגע שבו היא מתאקלמת, יש לה חברות והיא מסתדרת בכיתה, אין סיבה לעשות דרמה מהפרידה בבוקר. את כנראה מגיבה ריגשית לבכי שלה וזה מגביר אותו. חשוב להיפרד בקצרה, להגיד שלום ויום טוב, נתראה בצהריים וללכת.
    לגבי העובדה שהמצב החמיר לאחרונה והיא נצמדת אלייך כל הזמן, זה כבר מצב יותר חמור, שלהערכתי הוא מחייב פניה להתייעצות מסודרת, בעיקר הדרכת הורים עבורך ועבור בעלך בעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

מיכל
    11/07/2012

האם הדרכת הורים יכולה לעזור גם בעוד מקרים של התנהגות קיצונית כגון עצבים קיצוניים בזמן שהיא מתלבשת..נועלת נעליים (הכל מציק לה) ובזמן בחירת האוכל... או שזה מצריך טיפול פסיכולוגי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2012

שלום מיכל,
    בודאי שכן. הדרכת הורים בהחלט מתאימה, במיוחד בגיל הזה. עם זאת כל תכנית טיפול מותנית במקרה הספציפי וכדאי לפנות למטפל ולבדוק איתו ביחד מה הכי מתאים לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו