העצמה ושיפור הבטחון העצמי של בן 7

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• העצמה ושיפור הבטחון העצמי של בן 7
    יפית
    11/07/2012

שלום רב,
    יש לי בן בן 7.5 (אח תאום לבת) , לדעתי בעל בטחון עצמי נמוך, נגרר פעמים רבות אחרי מעשי קונדס של ילדים אחרים מושפע מאוד ואני מרגישה שהוא לא מספיק חזק במצבים רבים (אני מסתכלת מהצד על האינטראקציה שלו עם חברים) ,בהם הוא יודע שלא כך מתנהגים. חשוב לציין שהוא ילד מקסים מבחינה התנהגותית , מצטיין כיתתי מידי שנה בתחום החברתי אך אשמח לקבל עצות איך לכוון אותו בלי להעיר כל הזמן ואיך להעצים אותו שידע להעריך את עצמו ולעמוד על שלו.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העצמה ושיפור הבטחון העצמי של בן 7 - תגובה

סמדר ריינר
    12/07/2012

שלום יפית,
    אני לא משוכנעת מהתאור שלך שההתנהגות של בנך נובעת רק מחוסר ביטחון. יכול להיות שרק עם אותם ילידם הוא מרשה לעצמו התהנגות יותר פרועה, שהו אלא מרשה לעצמו בבית לבד, וההתנהגות הזו היא גם צורך שלו, שקשה לך להכיר בו.
    את צודקת שאין טעם להעיר לו על כך. אם את רוצה לחזק אותו, את יכולה לעשות זאת דרך מתן חיזוקים לתכונות חיוביות שלו, מתן מחמאות, וכו'.
    עם זאת, כדאי לשים לב לכך שואלי יש לו גםצורך להתפרע לפעמים ולחשוב איך כדאי לאפשר לו את זה בצורה לגיטימית, והאם את יכולה לתת חיזוקים גם להתנהגויות שהם פחות מרצות אבל יותר מבטאות אותו. במילים אחרות, האם את מוכנה שהוא יעמוד על שלו גם מולך ולא רק מול החברים. משם זה מתחיל בדרך כלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו