מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילד שלי בן שנה ו 10 מרביץ לימיכל13/07/2012
שלום, יש לי ילד מקסים, חברותי,שמח, אהוב על כולם ובאמת ילד טוב. לאחרונה הוא התחיל לצבוט אותי שמשהו לא נראה לו , ומיד הגבתי ב"זה לא נעים לי, תעשה טובה לאמא", לפעמים עבד ולפעמים הייתי צריכה להסיח את דעתו כדי שיפסיק. בשבוע האחרון הוא נושך אותי בכל מקום אפשרי בגוף, אני ממש צריכה לנער את עצמי כדי שהוא ירפה ומיותר לציין שזה מאוד כואב. אני מרימה את הטון, מחזיקה לו את הידיים וממשיכה להגיד שזה כואב ולא נעים. עושה את עצמי בוכה כדי לראות תגובה והוא ממשיך בשלו. הוא גם צובט את אבא שלו אבל לא נושך. אני בהריון חודש שביעי ומנסה כל הזמן ללמד אותו שיעשה טובה לבטן ו"איפה התינוק שלך"..אבל אני לא מאמינה שזה יכול להיות מזה. בעלי מתעקש לשים אותו במיטה שלו או בחדר שזה קורה וטוען שככה זה ייפסק, הסברתי לו שהוא עדיין קטן כדי להבין מה הוא עושה ולהעניש אותו. חייב להיות פתרון אחר. בבקשה תעזרו לי...
בתודה מראש, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד שלי בן שנה ו 10 מרביץ לי - תגובה
סמדר ריינר13/07/2012שלום מיכל,
מדובר בתופעה מאוד שכיחה בגיל הזה וקשורה בין השאר לכך שהילדים בגיל הזה עוד לא רכשו יכולת מלאה לבטא את עצמם מילולית. חשוב להבין שתוקפנות היא לא דבר רע, אלא חלק חשוב מאוד מההתפתחות והמהישרדות של כולנו. היא עומדת בבסיס הסקרנות, ההישגיות, התחרותיות וכו'. חשוב לדעת לתעל אותה נכון. לכן תגובות כמו "תעשה טובה לאימא" או "תעשה טובה לבטן" הן לא מתאימות כי הן כאילו מנסות להכחיש את זה שדווקא התחשק לו לעשות משהו תוקפני לא בא לו לעשות טובה, וכאילו מסמנות לו שתוקפנות זה דבר רע ואי אפשר לקבל את התוקפנות שלו. זה לא עוזר לו, כי התקופנות עדיין קיימת אבל הוא לא מקבל כלים מה לעשות איתה.
כשזה קורה, ניתן להסיט את התוקפנות שלו לאובייקט אחר, למשל להכות איתו ביחד בכרית, או לדפוק על השולחן, וכו', להפוך את זה למשחק. בד בבד, לצד אמירה ברורה ותקיפה שאסור להרביץ לאימא או לצבוט אותה. אין טעם בענישה. ענישה לא עוזרת באף גיל, ורק מזיקה לילד ומשפילה אותו.
כמו כן כדאי להצטייד בסבלנות, עם הגדילה והיכולת להתשמש במילים, זה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)