שאלה בנוגע להתנהגות ילדיי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע להתנהגות ילדיי
    האיא
    14/07/2012

שלום,יש לי שני ילדים הילד הוא בן 6 שנים והילדה היא בת 5 שנים,והבעיה היא שתפסתי אותם פעמיים מצלמים את עצמם בעירום, בפעם הראשונה אני ובעלי הענשנו אותם אבל הם חזרו על אותה פעולה,אני עכשיו בשוק ואבודת עצות לא יודעת מה לעשות ואיך להגיב,ומה משמעותה של התנהגות זאת?והאם היא קשורה למשהו מסויים.
    אני מודה לכם מאוד,ומחכה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע להתנהגות ילדיי - תגובה

סמדר ריינר
    14/07/2012

שלום לך,
    אין טעם בעונש. חוץ מלתת להם להרגיש רע עם עצמם זה לא פותר שום דבר. בכלל ענישה היא לא דרך שמשיגה יעדים חינוכיים בדרך כלל.
    יותר חשוב לברר מהיכן למדו את זה. אבל את הבירור חשוב לעשות בלי כעס, ולא מתוך נזיפה. כמו כן חשוב לתת לגיטמציה לסקרנות המינית, לתת להסבר תואם גיל על ההבדל בין בים לבנות, על הדרך בה מגיעים ילדים לעולם, יש ספרים בנושא שמיעודים לגיל הזה, ניתן להיעזר בהם, וכן לתת להסבר על פרטיות הגוף, על כך שלא חושפים אותו בפומבי וגם לא נוגעים. חשוב להסביר שמותר להם להגיד לא גם כשמישהו אחר מבקש מהם לגעת בהם או שיגעו בו ושחשוב לספר על כך לכן ההורים ואתם לא תכעסו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו