מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעוט בן שנה ו-10 חודשיםדנית14/07/2012
שלום רב!
הבן שלי בן שנה ועשרה חודשים ילד טוב בדרך כלל,כמובן שיש לו התפרצויות זעם לפעמים והבעת רצונות , וכעס שלא מקבל מה שרוצה.
הוא נמצא איתי בבית מהלידה לא הולך לגן עדיין.
בזמן האחרון החל להרביץ לי ולמשוך לי בשיער ממש חזק כשמתעצבן / או כשבאים אנשים שלא מכיר.
אם אני לא מבינה מה הוא רוצה נגיד שהוא עייף הוא מרביץ לי על הפנים, או מושך לי בשיער.
אם אין בטלוויזיה משהו שאוהב מושך לי בשיער.
אם אני אומרת לו לא, מרביץ או מושך בשיער וכד'.
זה לא דבר קבוע וזה לא קורה כל יום.
כשהוא איתי הוא מביע את רצונותיו ויודע לעמוד על שלו ולהתעקש עד שאבין אותו/אתן לו מה שהוא רוצה.
לעומת זאת- כשהוא בחברת ילדים אחרים והם מרביצים לו/ דוחפים אותו/מושכים בשיער/לוקחים משחק
הוא לא מחזיר ולא מתעקש אלא צורח ולא מתמודד
זה קצת מדאיג אותי- מדוע הוא כזה עדין כשהוא עם אנשים אחרים ? הוא לא אמור לדעת להתעקש דווקא בחברה זרה?
אציין גם- אני לא דוגלת בבית בשום אופן של אלימות לא מילולית ולא פיזית ובחיים לא השתמשנו בבית באלימות.
אם כן- מהיכן למד להרביץ לי? האם הוא יודע שפשוט אני לא מחזירה לו אז הוא ממשיך? ומה העניין בחברה זרה?
אשמח מאוד אם תאירו עיניי בפתרון אני קצת מודאגת.....
תודה רבה, דנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט בן שנה ו-10 חודשים - תגובה
סמדר ריינר15/07/2012שלום דנית,
ילדים בגילאים האלה מרביצים, כמו שראיתת גם הילדים האחרים עושים את זה וזה לאבגלל שבבתיהם מרצביצים אלא כי ילדים קנים עוד לא ידועים להביא תסכול בדרכים אחרות. ואת זה צריך ללמד אותו, לתת מילים לכעס שלו, להגיד לו למשל : זה מעצבן שאין את התכנית שאתה אוהב" וגם לתת לו לאטרנטיבה, למשל להרביץ לכרית במקום לך, להפוך את זה למשחק, ובנסוף לראות תכנית אחרת או לעשות משהו כיפי אחר.
לגבי ילדים אחרים, ברור שהוא לא מרשה לעצמו להתיות תקופני אליהםן כי הוא לא מכיר אותם, והוא גם חושש מהם וגם רוצה למצוא חן בעיניהם, בדרך כלל אנחנו מרשים לעצמנו בבית דברים שאני חוששים לעשות בחוץ. זה גם קשור כנראה לחוסר ביטחון שאת אולי משדרת, ייתכן גם שההתנהגות שלךלא תמיד מסםיק אסרטיבית, גם כשאת מציבה לו גבולות וגם בכלל, והוא גם מתנהג בחוסר ביטחון בחוץ.
יכול להיות שכדאי לך לפנות להדרכת הורים קצרה כדי להפנים התנהגות יותר סמכותית כלפי בנך. גם כשאת אמרת לא, תלוי באיזה טון את אומרת את זה, מה את אומרת לפני כן ואחרי כן וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו..
דנית15/07/2012קודם כל תודה על התשובה.
ועוד משהו- מה זאת אומרת שאני משדרת חוסר בטחון ולא אסרטיבית? אני הרי לא אצעק עליו או ארביץ לו.....
איזה אסרטיביות יותר גדולה אפשר להביע לילד כזה קטן? אני מעירה לו אומרת לו אסור, מורידה אותו אם מטפס על מקומות גבוהים וכד...
אחר כך אני ממשיכה להיות אם אוהבת ורכה כמו שילד צריך
אני לא ממש הבנתי את הכוונה שלך בהערה הזו, מה אני אמורה לעשות? לצעוק זה לא בריא לילד, להרביץ לא בא בחשבון, אז איך זה קשור לחוסר בטחון שאת טוענת שיש לו? הוא משחק עם ילדים יפה ופשוט לא יודע מה זה להרביץ מה זה אומר שילד שלא מרביץ יש לו חוסר בטחון????
קצת התבלבלתי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו.. - תגובה
סמדר ריינר15/07/2012שלום דנית,
קודם כל, לא צריך להתעצבן:-)
אני אמרתי שאולי את לא אסרטיבית מספיק, לא קבעתי את זה אלא שיערתי, אני לא יכולה לדעת, כי אני לא מכירה אותך, ואם זה לא מתאים לך את יכולה לא לקחת את זה.
יש כמובן הבדל גדול מאוד בין להיות אסרטיבית לבין לצעוק או להרביץ לילד. יותר מזה, התנהגות אלימה היא בכלל לא התנהגות אסרטיבית. אני הסברתי את עצמי בתשובתי שאם אכן נכון שיש משהו חסר באסרטיביות שלך, זה משהו שקשור לטון, ולמה שאת אומרת לפני או אחרי. הטון לא אמור להיות של צעקה. אבל יש הבדל בין טון סמכותי שאומר "אסור" לבין טון רך מדי או לא מספיק ברור. אלה דברים שקשה להסביר בפורום באינטנרט, ולכן המלצתי לך לפנות להדרכת הורים.
בודאי שלא טענתי שילד עם ביטחון עצמי אמור להרביץ. את זאת שהעלית את השאלה מדוע ילד שמרביץ בבית לא מרביץ בחוץ. כלומר העניין לא עצם המכות אלא ההבדל בין ההתנהגות הטבעית שלו בבית לבין ההתנהגות בחוץ. זה הדבר שמעיד על חוסר ביטחון. כמובן שעדיף שהוא לא ירביץ לא בבית ולא בחוץ.
המלצתי לך על כמה דרכים להתמודד, ואני מקווה שתוכלי להיעזר בהן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה אם חשבת שהתעצבנתי...
דנית15/07/2012ממש לא...
סתם מבולבלת ולא יודעת איך להתנהג.. הורות לילד ראשון מאוד מבלבלת, וכמו כן, כולם מתערבים לנו אז אני כבר לא יודעת איך להתנהג והאם אני בסדר.
תודה על התשובות, אני תמיד נעזרת בפורום הזה ובעצות שלכם, ממש לא התעצבנתי.
ושוב תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם היה נראה שהתעצבנתי....
דנית15/07/2012אז ממש לא...
סתם מבולבלת ולא יודעת איך להתנהג.. הורות לילד ראשון מאוד מבלבלת, וכמו כן, כולם מתערבים לנו אז אני כבר לא יודעת איך להתנהג והאם אני בסדר.
תודה על התשובות, אני תמיד נעזרת בפורום הזה ובעצות שלכם, ממש לא התעצבנתי.
ושוב תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם היה נראה שהתעצבנתי.... - תגובה
סמדר ריינר15/07/2012היי דנית,
זה מובן לגמרי להיות מבולבלת בהורות לילד ראשון, יכול להיות שהאסרטיביות צריכה להתחיל בלהציב גבולות למי שמתערב לך בלי שביקשת:-),
בכל אופן בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)