הדרדרות בהתנהגות של בת שנתיים+7?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הדרדרות בהתנהגות של בת שנתיים+7?
    תותי
    17/07/2012

הבת שלי בת שנתיים ו-7 חודשים אינטיליגנטית חכמה, מפותחת מאוד. גמולה (מחיתול) כבר כמה חודשים ביום, בלילה החזרנו אותה לפו-אפס כי לא הולך טוב עדיין בלילה...
    לפני 10 חודשים נולד לה אח.
    השאלה היא כזאת:
    הילדה בחודשים האחרונים מתבכיינת המון, עושה דווקאים, כל דבר הוא דרמה (צחצוח שיניים, לשבת על כסא משלה בארוחת הערב וכן הלאה). כשאני עם שניהם לבד אחהצ (מה שבדרך כלל קורה), היא דורשת את כל תשומת הלב אליה ולא מאפשרת לי לתת תשומת לב כפי שאני רוצה גם לה וגם לאחיה (אחיה לא דורש הרבה תשומת לב, הוא מעסיק את עצמו נהדר). הילדה יודעת לשחק לבד יודעת להעסיק את עצמה, ובכל זאת רודפת אחרי בבית מחדר לחדר, מדברת בקול רם כאשר הקטן שוכב לישון. לפני כמה ימים "פספסה" פיפי 3 פעמים באחהצ אחד (היא גמולה כבר כמה חודשים טובים).
    עלי לציין שהיא מקבלת זמן לבד" (זאת אומרת שאני איתה לבד ללא הקטן) כל יום אחרי שהקטן שוכב לישון- בערך שעה עד שהיא נכנסת להתרחץ ולישון ואז שוב הכל מתרחש (באמבטיה ובהשכבה).
    אני מרגישה כל צהריים כשאני בדרך הביתה שאני בדרך לעוד קרב וזה מתיש. אני מתארת לי שזה עדיין עניין הטרבל-טו? או שגם גיל 3 טומן בחובו עצבים והתבכינויות? או שילוב של הגיל והאח?
    אני נותנת לה חיזוקים חיובים על כל דבר שהיא עושה בעצמה- למשל להתלבש, להתפשט, וכן הלאה.
    איך להתנהג? אני כבר לא יודעת מה עדיף: להתעלם (ממש קשה כי זה מרגיז, אז אני מן הסתם מתרגזת), לכעוס? להסביר 90 אלף פעם למה חשוב לצחצח שיניים או כל דבר אחר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדרדרות בהתנהגות של בת שנתיים+7? - תגובה

סמדר ריינר
    17/07/2012

שלום תותי,
    לפני שנחשוב על מה לעשות צריך להבין טוב יותר מדוע זה קורה. נשמע שהילדה במצוקה כלשהי, את מתארת התנהגות חרדתית. אם הייתי משוכנעת שכל מטרת ההתנהגות היא להשיג תשומת לב הייתי מציעה לך להתעלם, גם אם זה קשה, אם עושים זאת בעקביות, זו הדרך היחידה. אך מאחר ועדיין לא ברור לי מהתאור שלך מה באמת קורה, נראה לי חשוב לברר זאת יותר לעומק. יכול להיות שחלק מהעניין הוא שהיא בודקת גבולות, וכשהיא חשה שקשה לך מסיבה כלשהי (בהעומס שבגידלו שני ילדים, סיבות אחרות) להיות בטוחה וחזקה כפי שהיית בעבר, וזה מגביר את החרדה שלה ואז היא בודקת גבולות כדי לייצר הזדמנויות שידרשו ממך להיות חזקה איתה. מה זה להיות חזקה איתה - זה משהו שאולי דורש הדרכת הורים קצרה, במיוחד כיוון שנאי אל יודעת איך מתבטאת החולשה שלך אם אכן יש כזו. יכול להיות שהטון שאת משתמשת בו לא מספיק חד משמעי, יכול הליות שהיא עדה לאמירות שלך שאין לך כוח, לכל מיני ויתורים שלך שנבעים מחוסר עיקביות בדברים שפעם היית עומדת עליהם יותר בנחישות, יכול להיות שהיא חשה קשיים שאולי יש בזוגיות או במצב התעסוקתי שלכם וכו'. נסי לחשוב על מה שהעליתי, ואם זה לא עוזר לך להתארגן אחרת, כדאי לפנות להדרכת הורים קצרה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו