מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 4פילפלת18/07/2012
היי, בתי בת 4 וקצת, תמיד שאוכלים בבית ובגן, וגם אחרי שהיא מסיימת לאכול את המנה שלה (וגם אם לא) היא הולכת לאוכלת מצלחות של ילדים אחרים (או של אחיה במידה ואנחנו בבית). אני תמיד אומרת לה שאם היא רוצה עוד היא רק צריכה לבקש (אותה תשובה היא מקבלת גם בגן), ולא לוקחים מצלחות של ילדים אחרים. זה מאוד מטריד, ואני בכלל לא מצליחה להבין מה המקור להתנהגות הזו.עוד בעייה שמטרידה אותי היא לאחרונה החלה לצבוט ילדים בלחיים , סתם ללא כל סיבה ייתכן שזה מגיע מאיזהשהוא קושי? היא שנה הבאה הולכת לגן עירוני אני לא רוצה שילדים לא ירצו בחברתה בגלל ההתנהגות הזו. אני לא בטוחה שפורום הזה הוא המקום לשאלות שלי אבל אשמח לשמוע תובנות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 - תגובה
סמדר ריינר18/07/2012שלום לך,
הפורום הזה הוא בהחלט המקום שלאלות שלך, אבל חסרים פרטים בשאלה, על המשפחה ועל הילדה. למשל איך היא מקבלת גבולול בנושאים אחרים, מתי התחילה ההתנהגות הזו, או האם זה היה כך תמיד, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה תשובות..
פילפלת18/07/2012בסך הכל היא ילדה טובה וכמו כל הילדים יש לה פה ושם ניסיונות של פריצת גבולות, אבל
אנחנו מעמידים אותה על מקומה והיא מתמודדת עם זה בדרך כלל יפה, מאחר והגבולות בבית מאוד ברורים.
בעיית ההתנהגות שלה היא בעיקר בגן והיא התחילה בחודשיים האחרונים, הבעיה עם האוכל הייתה מידי פעם (אפילו לעיתים רחוקות), אבל הצביטות זה משהו חדש יחסית.
כעקרון נראה שישנו שינוי התנהגותי לרעה. רקע: היא נמצאת באותו הגן (פרטי )כבר 3 שנים (בשנתיים האחרונות היא נמצאת גם עם אחיה בן ה 3) והוא כמו בית שני עבורה בעיקר לאור העובדה שאחת המטפלות היא גם חברה טובה ואנחנו נפגשות אחריי שעות העבודה,והילדים משחקים ביחד. היא הפסיקה לשבת בשעת הריכוז והיא מאוד מפריעה לגננת ולשאר הילדים. בהתחלה היא חשבה אולי כדאי לבדוק הפרעות קשב וריכוז ואחרכך אמרה שייתכן שזוהי רק הפרעה התנהגותית וכדאי לחכות עם אבחון , כי ייתכן ששנה הבאה שהיא תגיע למסגרת חדשה בה היא לא תרגיש כלכך נוח היא תחזור לעצמה. כששאלתי אותה למה היא מפריעה לגננת היא אמרה שמשעממם לה. אני לא ממש יודעת איך להתייחס לזה. מצד אחד בבית היא עצמאית, היא יושבת ומשחקת יפה (לבד עם אחיה או עם חבר/ה) , מציירת רוקדת ומעסיקה את עצמה יפה מאוד.ומצד אחר אני לא רוצה שהילדה תלך לאיבוד במסגרת של גן עירייה, ובטח שאני לא רוצתה שהיא תתוייג כילדה בעייתית. מה את מציעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה תשובות.. - תגובה
סמדר ריינר19/07/2012שלום לך,
אבחון להפרעת קשב וריכוז הו אלא האבחון היחיד שרלוונטי. הילדה משדרת מצוקה. חשוב להבין יותר לעומק מה קורה לה. אני לא מסכימה עם דברי הגננת שבnקום חדש זה ישתנה, זה אולי ישתנה בהתחלה כשהיא תרגיש פחות נוח, אבל אחר כך זה יחזור כשהיא תרגיש נוח יותר, כי המצוקה שגורמת לזה לא נפתרה.
כפי שאמרתי, אף אחד לא אמר שזה חייב להיות עניין של קשב וריכוז, אבל כן חשוב שאיש מקצוע יראה אותה. זה גם לא שייך לתיוג במערכת. אתם יכולים לפנות למכון להתפתחות הילד ולא להעביר את התוצאות לגן אם אתם לא רוצים. חשוב שיראה אותה איש מקצוע וגם אותכם כדי להבין את המצוקה שגרמה לשינוי בהתנהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשאת אומרת איש מקצוע
פילפלת19/07/2012את מתכוונת לפסיכולוג ילדים? או לבקש מהגננת למלא טפסים ולהתחיל איתה תהליך של אבחון הפרעות קשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא ממש יודעת
פילפלת19/07/2012למי לפנות אודה לך על קצת הכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא ממש יודעת - תגובה
סמדר ריינר19/07/2012שלום לך,
נדמה לי שקיבלת הכוונה מאוד מדוייקת. הפניתי אותך למכון להתפתחות הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)