מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות פרידהליאת19/07/2012
שלום רב,
בני בן 5, לפני כמה חודשים נפרד מהחיתול והמוצץ (היה מאד קשה לגמול אותו) הוא עולה לגן חובה. בתקופה האחרונה הוא חווה קושי ריגשי בפרידות. הוא משתמש הרבה במילים מתגעגע ונצח. הוא אומר שהוא מתגעגע מאד לסבי שנפטר לפני כמה שנים (הוא לא הכיר אותו). היום חזר מהגן עם פחית ריקה וסירב לזרוק אותה בטענה שיתגעגע אליה. הוא כבר מתגעגע לגננת שנפרד ממנה השנה.
אני אובדת עצות. מצד אחד מסבירה לו שגעגוע זה רגש טבעי וזה בסדר להתגעגע אך מצד שני כואב לי לשמוע אותו כך. אני מרגישה שהוא חווה משבר ולא יודעת איך לעזור לו.
הוא לא מסרב ללכת לגן ולא בוכה בפרידות אך במהלך היום אומר לגננת שהוא מתגעג אלינו.
האם נדרשת עזרה מקצועית או שמדובר במשבר לקראת גן חובה וזה יחלוף?
אודה לעזרתכם.
תודה רבה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות פרידה - תגובה
סמדר ריינר19/07/2012שלום ליאת,
נשמע שלבנך קשות הפרידות וגם הגמילות (זה גם סוג של פרידה, מהטיטול ומהמוצץ) וזה לא שמשהו שהתחיל לקראת גן חובה, וגם אין שום סיבה שיהיה משבר לפני גן חובה. אני ממליצה לך לפנות לאיש מקצוע כדי לבדוק את הקושי יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בפרידות
ליאת19/07/2012תודה על תגובתך המהירה.
הקושי התחיל רק בחודש האחרון לקראת סיום הגן וההבנה שהוא נפרד מהגננת ומחלק מהילדים. באותה תקופה חברה לגן איבדה את סבה שנפטר וגם זה תרם למצב.
מעולם לא היו לו קשיים בפרידות ותמיד היה בין היחידים בגן שנפרד מאיתו בשימחה וצהלה החל מהיום הראשון לגן. לכן אני בהתלבטות אם לחזק אותו ולהמתין או שכדאי כבר לגשת לאיש מקצוע ואודה לעצתך לאיזה גורם עלינו לפנות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בפרידות - תגובה
סמדר ריינר19/07/2012שלום ליאת,
נראה לי שתשובתי לא הובנה. אם תשימי לב אני קשרתי את הקושי בגמילה לקושי בפרידות. להיגמל ממשהו זה גם להיפרד ממנו. עד לא מזמן היו לו קשיי גמילה. במובן הזה קשיי הפרידה שיש לו עכישו הם לא בדיוק חדשים כמו שנדמה לך אלא אפשר לראות אותם כהמשך של קשיי הגמילה. לכן, בעיני זה לא קושי חדש. זה די חריג כשיש קשיי גמילה עד גיל 5. אפילו שהם כבר נגמרו. לכן בעיני יש כאן אולי בעיה יותר עמוקה מהמשבר הנוכחי בגן וכדאי לבדוק אותה יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)