להשיג שיתוף פעולה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להשיג שיתוף פעולה
    איילת
    19/07/2012

ביתי בת ה12 מסרבת לעתים קרובות לשתף פעולה בעזרה בבית. במקרים שכן עוזרת זה אחרי שאני מציבה גבולות מחזיקה קצר וכ"כ מעייף אותי שלא מעניינת אותי כבר העזרה אלא המשאבים שאני מוציאה כדי שהיא תעשה משהו....

(אינני דורשת מידי הרבה). כמו כן נמאס לי לאמר שוב לאחר מעשה (שלא נעשה...) " לא סידרת ולכן... (לא אקח אותך לשופינג / לא תלכי לחברה...)עונש תמיד מצטייר כמו נקמה ומה גם שזה פשוט לא מספיק עובד לפעם הבאה. וכל פעם אני מבקשת והיא: או מצפצפת או מתווכחת ולבסוף לבסוף עושה... - מה עושים?
    שמעתי על ענישה כתוצאה טבעית - איך מיישמים זאת במקרים כאלו של סרבנות לעזור? ( "לא הסכמת לסדר את הסלון כשביקשתי ולכן"... = ?!)
    מצפה לתשובה
    איילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להשיג שיתוף פעולה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להשיג שיתוף פעולה - תגובה

סמדר ריינר
    19/07/2012

שלום איילץ,
    כמו שאת רואה עונשים לא עוזרים. וכלן כדאי לך להפסיק איתם. ענישה כתוצאה טבעית יכולה להיות רק לגבי דבר שמפריע גם לה. אם את לא מבקשת הרבה עזרה, חשוב שתבחרי את התחומים שבהם את מבקשת עזרה לפי מה משפיע גם עליה ומפריע לה. בכלל אולי כדאי להחליט ביחד, מתוך הסכמה על תפקיד קבוע ולא כל פעם לבקש משהו אחר, אלא לתת לה תחום אחריות שאותו היא מכסה, ושאם הי אאל מבצעת אותו, יש לכך מחיר שגם היא משלמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, והמשך....

איילת
    20/07/2012

תודה על התייחסותך
    כתבת "ושאם היא לא מבצעת אותו, יש לכך מחיר שגם היא משלמת." אצלי זה נקרא שוב "עונש" - ההבדל הוא במינוח הסמנטי, כנראה שאין מנוס מכך....
    עם כל היצירתיות שבי נגמרו לי הרעיונות לסנקציות. כשתוכנן משהו (הליכה לברכה, לחברה קל לי למצוא עונש שהיא פשוט מפסידה את החווויה, אך לא בכל פעם יש תכנון כזה.ואז:
    1. מה עושים בחיי היומיום הזורמים ? אילו עונשים לתת?
    2. קשה לי להתמסגר לדרך של תפקיד קבוע טוטאלית, כי חיי היומיום מזמנים צרכים שונים והיא בכל זאת הגדולה שגם זקוקים לעזרתה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, והמשך.... - תגובה

סמדר ריינר
    20/07/2012

שלום איילת,
    את שאלת לגבי תוצאה טבעית. תצוצאה טבעית הי אאל עונש, אלא המציאות. אם לא עושים משהו אז אין אותו. אני לא מאמינה בעונשים, ולכן אין לי המלצה מעבר לזה לתת לך.
    זה שהיא הגדולה זה לא אומר בהכרח שתפקידה לעזור בבית. במיוחד אם זה נעשה כהנחתה לפי מה שנוח לך ולא לוקח בחשבון גם את הצרכים שלה זה נחווה כהנחתה וכניצול. את לא באמת יכולה לצפות ממנה שתעזוב את מה שהיא עושה באותו רגע ותסדר את הסלון כי הבלאגן מפריע לך בעיניים עכשיו. זה לא עובד ככה. את אמורה לחנך אותה לאחריות, ולחשוב יחד איתה, על מה היא יכולה לקחת אחריות, בזמנה החופשי ולדאוג שהוא יבוצע. יש צורך לגייס אותה לכך ולדאוג שגם היא תקבל הרגשה טובה של מתן כבוד ואחריות גם לה.
    היא לא בחרה להגיע לעולם, את הבאת אותה, זו לא אשמתה שהיא הגדולה, זה בסדר לחנך אותה לאחריות בתוך הבית, אבל זה לא מתקבל טוב, כשזה נעשה באופן שלא מכבד אותה ואת הצרכים שלה כאילו היא חייבת לכם. גם אם אתם לא מתכוונים לכך באופן הזה, יכול להיות שזו ההרגשה שהיא מקבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו