אך להסביר? אך להגיב?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אך להסביר? אך להגיב?
    שאלה
    21/07/2012

שלום רב, ילדי בן 6 עולה השנה לכיתה א', ילד מקסים וחכם מאוד לגילו. עד לפני מספר חודשים היה בן יחיד עכשיו יש לו אח שהוא מאוד אוהב אותו ואפילו עוזר לי איתו. הבעיה שלנו איתו שהוא מאוד קיצוני בהתנהגות שלו הוא יכול מאוד לאהוב אותנו ואז יש מצידנו איזו שהיא ביקורת, הוא ישר משתנה ב 180 מעלות ואומר אני לא אוהב אותכם , אתם גרועים וכו', אסור לדבר איתו על כלום שום ביקורת לא מוכן לשמוע רק כשאנחנו עושים מה שנראה לו זה בסדר מבחינתו. אך להסביר שיבין? אך לגשת לילד כזה? שיבין שביקורת עוזרת וכך זה החיים שגם בבית ספר יהיה לו את זה מצד המורות שלו.
    (חשוב לי לציין שאף אחת מהגננות הוא לא אהב כי מין הסתם יש לפעמים גם ביקורות ולא רק חיזוקים, בנוסף זה ילד שיש לו חוסר ביטחון מאוד גבוה והוא פרפקציוניסט מאוד גדול)
    אך לדבר להסביר לו ? ניסיתי כמעט הכל תעזרו לי בבקשה
    בנוסף יש לי עוד שאלה כשאנחנו נפגשים עם המשפחה והילד משחקת עם הילדים של גיסתי קורים מקרים שהילדים רבים לא מחלקים בניהם משהו ותמיד כשזה קורה גיסתי תמיד אומרת שהילדים שלה עשו את זה בטעות ולא בכוונה והרמיזות שלה ליד ילדי וכל יתר הילדים שאצלם זה בטעות אז האצבע המעשימה כלפי ילדי,(לפעמים אני לא נמצאת שם ולא רואה בדיוק מה קורה לכן גם לענות לה ולהגיד לה שזה לא נכון אני לא יכולה) ואני לא יודעת אך לצאת מזה כל פעם מחדש לריב אני לא רוצה.
    אך להסביר לילד באותה שניה שהוא בסדר ?ש הוא לא עשה כלום וירגיש טוב עם עצמו ולא ירגיש כאילו הוא תמיד לא בסדר.
    וגם אך לענות לה בצורה יפה וחכמה שתפסיק אם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אך להסביר? אך להגיב?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אך להסביר? אך להגיב? - תגובה

סמדר ריינר
    22/07/2012

שלום לך,
    לא כל כך הבנתי למה את מכתוונת כשאת אומרת ביקורת. האם זה כל פעם שאתם לא מסכימים לעשות מה שהוא רוצה. או שיש לכם ביקורת על משהו שהוא עשה, (ציור או משחק או התנהגות כלשהי)? אם הכוונה ב"לא מוכן לקבל ביקורת " שהוא בעצם מנהל אתכם ואתם חייבים לעושת רק מה שהוא רוצה, אז אין כאן מה להסביר. אתם בלכל לא חייבים להסביר לו, זה לא עניין של הבנה, אלא עניין של קבלה של זה שאתם המבוגרים ואתם מחליטים. מותר לו לא להיות מרוצה מזה, את לא חייבת להסביר לו וההסברים לא יעזרו גם אלא יתפרשו כחולשה שלכם, כדרך לקבל את הסכמתו לגבי דברים שלא אומרוים להיות תלויים בהסכמתו כי לא הוא מחליט לגביהם. אם העניין הוא רגיושת שלו לביקורת ממש, כאן אני צריכה לקבל דוגמאות יותר מפורטות כדי לעזור לכם.
    לגבי גיסתך, זו באמת בעיה בעיני, כי אם לא נמצאת שם ולא יודעת אם זה נכון או לא אז אולי היא באמת צודקת? כי אם יש לך בן, שאי אפשר להגיד לו כלום, והוא חושב שהוא מנהל את העולם, אולי באמת יש לו בעיה בהתנהגות עם בני הדודים שלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו