מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חייבת עזרהדגנית22/07/2012
הבן הבכור שלי בן 4 וחצי. כשאנחנו בבית הוא מתנהג יפה, מקשיב לבעלי ולי ולא אלים ובסה"כ משחק עם אחותו בת השניתיים וחצי בסדר. הבעיה מתחילה שכאנחנו יוצאים מהבית לדודים, חברים, סבא וסבתא. הוא מתחיל להתפרע להשתולל להוציא לשון להיות אלים.
שמנו לב בעלי ואני שההתנהגות הזאת מתחילה כשהוא נמצא בקרבת ילדים אחרים והוא מסתכל מה יש לאחר, רוצה להיות השתלטן ומתעצבן מכל מילה שאומרים לו ומתחיל להרביץ.
אולי זה מחוסר ביטחון ? שלא תחשבו בעלי ואני לא מחסירים ממנו כלום ואפילו אפשר לומר שהוא מקבל יותר מילדים אחרים. הסברנו לו שיסתפק במה שיש לו ולא יסתכל על האחר.
בבקשה תייעצו לנו מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה - תגובה
סמדר ריינר22/07/2012שלום דגנית,
אולי בדיוק זו הבעיה, שאת ובעלךלא מחסירים ממנו כלום. אם בבית הוא מקבל כל מה שהוא מבקש, הוא מצפה לקבל את אותו יחס גם בחוץ, אבל שם זה לא עובד ככה. ילד צריך שילמדו אותו גם לשאת תסכולים, ולדחות סיפוקים. אם הסיבה שבבית הוא מתנהג נפלא היא שאף אחד לא ממש אומר לו לא, ונותנים לו כל מה שהוא מבקש כדי שחס וחלילה לא יחשבו שמחסירים ממנו משהו, כי אז אתם מייד מרגישים הורים לא טובים,
אז זה מצב לא טוב. אולי הגיע הזמן שתחשבו, איך להציב גבולות לבקשות שלו גם בבית. אז תתחיל גם התנהגות לא נעימה שלו גם בבית, שזה קשה, אבל זה מצב יותר בריא. עם ההתנהגות הזו תצטרכו להתמודד בצורה עיקבית ואסרטיבית, ואם תצליחו
גם ההתנהגות בבית וגם ההתנהגות בחוץ תשתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
דגנית22/07/2012תודה על התייחסותך.
ברצוני להדגיש בפניך שאנחנו כן מציבים לו גבולות ומענישים אותו כמו: לא לראות טלוויזיה, לא לשחק במחשב, לא ללכת לגן השעשועים ועוד.
אבל זה עדין לא עוזר...
חשבנו אולי שברגע שזה קורה לקחת אותו ולהחזיר אותו לבית . מה דעתך?
מה שעוד יותר מפחיד אותי שהוא יהיה יותר אלים שכן אנחנו עוברים דירה לשכונה אחרת והוא יהיה בגן חדש ובנוסף אני צריכה ללדת בעוד כשלושה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
סמדר ריינר22/07/2012שלום דגנית,
ענישה היא לא הצבת גבולות. בכלל, עונשים הם לא דרך יעילה לחינוך, ועובדה שאת רואה בעצמך שזה לא עוזר.
אין טעם להעניש אותו על ההתנהגות שלו בחוץ. הרעיון הוא לאתגר אותו כשהוא בבית ולא להסכים לכל מה שהוא רוצה. אלה הגבולות שאני מתכוונת אליהם. וזה מה שיפתור את בעיית ההתנהגות בחוץ, ולא אם תיקחו אותו משם באמצע ותחזירו לבית או אם תענישו אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)