בעיית התנהגות ילד בן 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיית התנהגות ילד בן 6
    עינב
    23/07/2012

שלום
    יש לי ילד שעולה לכיתה א' בספטמבר.
    הוא התחיל להתנהג בצורה מסויימת וזה קצת מחמיר מפעם לפעם(תמיד היו לו קטעים קטנים כאלה שחלפו אבל הפעם זה ממש מטריד).אגדיר לך מספר מצבים: כשהוא הולך לשירותים ועושה פיפי ונשארת לו טיפה בתחתונים הוא מייד רוצה להחליף תחתון , ואני מדברת על טיפה קטנטנה .הוא התחיל לאחרונה לבדוק את הסכו"ם ואם הוא רואה נקודה מסויימת על הכפית והיא לא חלקה ונקייה ממש הוא לא מוכן לגעת בה והוא מייד מחפש כפית אחרת.למשל אם בגד נופל על הרצפה הוא לא מוכן ללבוש אותו כי הוא נגע ברצפה .לוקח לו לפחות חצי שעה לנעול נעליים כי יש לו בעייה עם הגרביים , ומציק לו .מאוד קשה לו לבחור בגדים בבוקר ולשים בגדים חדשים שקונים לו , כי כלום לא נוח לו.אם יש כתם או משטח שעם כתם הוא לא מוכן לשבת עליו .
    אבל מצד שני אין לו בעייה להכין עוגות ולגעת בבלילה עם הידיים,אין לו בעייה עם חול ודשא .התחילה לו סטריליות מוזרה שמטרידה אותי.
    ליידע כללי יש לו אח בן שנה ושבעה חודשים .
    אנא עיזרי לי מה עלי לעשות ? לאן לפנות ? אני מוטרדת מההתנהגות הקיצונית הזו . ואנחנו לפני כיתה א' . הוא נרגש מאוד לקראת כיתה א' ולא נראה לי שאוכל לומר לו עכשיו שהוא לא עולה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית התנהגות ילד בן 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית התנהגות ילד בן 6 - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2012

שלום עינב,
    מדוע את חושבת שאצת צריכה להגיד לו שהוא לא עולה לכיתה א'? הו איכול לעלות לא' בלי חשש. לגבי ההתנהגויות -זו התנהגות אובססיבית קומפולסיבית שמקורה בחרדה, וכדאי לפנות לטיפול בהקדם.
    אתם יכולים לפנות לאחת ממנהלות הפורום שעובדת באיזורכם, או למרפאה ציבורית של בריאות הנפש באיזור מגוריכם, או דרך קופת חולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו