האם להפריד בן ובת בחדרים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם להפריד בן ובת בחדרים
    גליה
    23/07/2012

שלוםי
    יש לי ילדה בת 6.5 שעולה לכיתה א' וילד בן 4.5 בעלי רוצה להפריד בינהם ושיהיה לכל ילד חדר משלו עם המשחקים שלו והדברים האישיים שלו . הילדה לא כל כך מעוניינת לישון לבד היא מעט פחדנית אבל הילד רוצה שיהיה לו חדר משלו (לא ברור עדיין איך יהיה בלילה כמו שאת יודעת יש פחדים בגיל הזה)
    השאלה שלי היא האם זה טוב, האם זה מועיל להתפתחות שלהם להיות לבד האם זה נותן ביטחון ועצמאות? או שכדאי לחכות עוד מעט ולתת להם להיות ביחד עוד קצת בחדר?

או שאני אחכה שהילדה תהיה בכיתה א' ואז תדרוש את זה אולי לבד ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם להפריד בן ובת בחדרים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להפריד בן ובת בחדרים - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2012

שלום גליה,
    אני חושבת שהסיבה של הפחדים היא לא סיבה טובה להשאיר אותם לישון ביחד. הילד הקטן לא אמור "לטפל" בםחדים של הבת הגדולה. ולהיפך. אם הם היו אומרים שהם רוצים להישאר ביחד כי כיף להם יותר ביחד - זה משהו אחר. ההתמודדות עם הפחדים צריכה לבוא בדרך אחרת, אם ילדה בת 6.5 סובלת מפחדים בלילה, זה משהו שצריך לבדוק מאיפה הוא בא, האם הפחדים באים לידי ביטוי בעוד אופנים וכן לתת לה כלים להתמודד עם הפחדים האלה. היצמדות לחדר עם אחיה הקטן ממנה היא לא הפיתרון.
    מעבר לזה אין עדיפות בעיני לשינה נפרדת או ביחד. דורות של ילדים גדלו בחדרים משותפים ויצאו בסדר גמור, אבל היום זה לא כל כך מקובל, ואם יש אפשרות יש העדפה למתן פרטיות ועצמאות לכל אחד לפתח את האיישות האינדבדואלית שלו בנפרד. זו כבר העדפה שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו