חבורה מקניטה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חבורה מקניטה
    בת-אל
    23/07/2012

שלום, יש לי נושא שמאוד מאוד מטריד אותי ואני חשה חוסר אונים בהתמודדות מולו.בני בן ה-7 וחצי משחק גם עם בנות יש לו העדפה מגיל צעיר יותר( בערך מגיל 4)
    הוא מרגיש נוח בקרבתן, פחות תוקפנות ואגרסיביות לדעתי. עכשיו בתקופת קייטנה- הוא סופג עלבונות והקנטות מצידם של 4 בנים בני כיתתו ש"יורדים עליו" ולועגים לו על הבחירה שלו והמצאותו גם בסיסבת חברותיו הבנות. הוא ממש מתוסכל מזה. משתמש במילים של שמביעות חוסר ביטחון ואשמה על בחירותיו."מה אני אשם שאני נהנה לשחק גם עם בנות.." אני לא חושב שהן איכס.." "אין לי משמעות בעיניהם.." הם לא חברים שלי"וכדומה.
    מה עושים? איך מעבירים לילד בגיל זה את המסר הנכון שבחירותינו האישיות הן שמיחדות אותנו. לא רוצה שירצה את החברים. (יש לו נטייה להיות טיפוס מרצה) וגם לא שיצא קירח מכאןומכאן כאשר הבנות,חברותיו הטובות יעדיפו לשחק עם בנות גילן.

אשמח לעזרה/הכוונה מהירה ככל האפשר.
    אמא מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חבורה מקניטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חבורה מקניטה - תגובה

סמדר ריינר
    23/07/2012

שלום בת אל,
    הייתי נזהרת במקרה הזה מלעודד יותר מדי לכיוון שהו אשלך ולא בטוח שהוא מתאים לוץ אם את לא רוצה שהוא ירצה את החברים, את צריכה לקחת בחשבון, יחד איתו שיהיו לזה מחירים, השאלה אם זה לא יותר מדי להעמיס עליו בגילו. כולנו חיים בחברה ויש מידה מסויימת של ריצוי אצל כל אחד, וכל אחד צריך מצוא את קו המאצע שמתאים לו, עד כמה מתאים לו לרצות ועד כמה מתיאם לו לשמור על היחודיות שלו. זו בחירה שהוא יוכל לעשות בצורה מוזכלת יותר כשתיבגר, ויהיה מודע למחירים. הייתי מציעה לך לבדוק איתו מה מתאים לו לעשות ומה לא, איזה מחירים הוא מוכן לשאת ואיזה לא ופועלת לפי הרצון שלו, לעזור לו להכיל את המצב ולהגיע למטרה שלו.
    למשל הוא יוכל למצוא פשרה ולשחק לפעמים עם בנים ולפעמים עם בנות, או לשחק עם בנות יותר בשעות אחה"צ או למצוא דרך שבה לא ירגיש שהוא מוותר על עצמו לגמרי אך גם לא משלם מחיר כבד מדי מבחינה חברתית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו