פחד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד
    אתי ב
    24/07/2012

בוקר טוב,
    לפני כשנה פרצו אלינו הביתה ובני בן ה-5 היה נוכח כשגילנו את הפריצה. (לא היה בלאגן)
    אחרי שעיכלנו את הפריצה ניסינו להסביר לו שכלום לא קרה, האבידה נמצאה.
    הוא יודע שיש אזעקה בבית אחרי המקרה.
    חשבתי שהוא כבר שכח מזה....לפני כשבוע אבא של חבר שלו שאל אותי אם פרצו אלינו לבית ואמרתי לו מזמן, למה? הוא אמר שהבן שלי סיפר לבן שלו.
    ובזמן האחרון הוא התחיל לפחד ללכת לישון לבד, אז הוא מחכה לאחותו הקטנה שתבוא לישון איתו (הם ישנים באותו חדר)
    ואתמול ישבתי והסברתי לו שאמא ואבא תמיד ישמרו עליו ועל אחותו שכלום לא יקרה להם.
    חשוב לי להדגיש שבשעות היום אין לו בעיה בכלל ולפעמים הוא נשאר לבד בבית שאני הולכת למכולת, מתוך בחירה שלו.
    איך אני מתמודדת מול הפחד שלו?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2012

שלום אתי,
    אפשר לנסות לעבוד איתו על הפחדים, לשמוע מה בדיוק הוא מדמיין, מה הוא חושב שיכול לקרות, יכול להיות שהוא חושש שהפורצים יכולים לבוא גם כשהוא נמצא ולעשות משהו. כאשר עניתם לו תשובה שכלום לא קרה, זו תשובה מעט בעייתית כי היא כאילו מכחישה שכן קרה משהו, זה שהאבידה נמצאה זה לא אומר שלא היה מישהו עם כוונות זדון שרצה להזיק לכם, וזה מה שמפחיד אותו. יש מקום להמחיש לו איך פועלת האזעקה ומדוע ואיך היא אמורה למנוע פריצה מחודשת, ובכלל מה ניתן לעשות אם משהו קורה וכיצד אתם מגינים עליו.
    צריך לקחת בחשבון שייתכן והפחדים שלו הם לא ישירות מהאירוע כי הוא קרה כבר לפני שנה, והפחדים הם מהזמן האחרון, כלומר שייתכן ויש סיבה נוספת סמויה יותר להתפרצות הפחדים דווקא עכשיו. כך שאם ההתייחסות לאירוע הוקנקרטי לא מסייעת, והפחדים ממשיכים כדאי לשקול פנייה לייעוץ מסודר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו