איך מתמודדים עם ילדה בת שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך מתמודדים עם ילדה בת שנתיים
    אורן
    24/07/2012

שלום רב,

רציתי להתייעץ
    אני אב גרוש ויש לי ילדה בת שנתיים
    כבר קרוב לשנה וחצי שאני רואה אותה בקביעות 3 פעמים בשבוע
    [לא כולל שבת או שינה כרגע בגלל שהיא קטנה]

לילדה לקח הרבה זמן להתרגל אלי כשהייתי בא לפגוש אותה,הייתי עובד מאוד קשה כדי להצחיק אותה,לשחק איתה,ובכלל ליצור איתה חיבור
    אך לבסוף עם הזמן אכן הצלחתי והיה נראה שהכל מסתדר.
    בתקופה הארונה בחודש חודשיים האחרונים היא פשוט לא שמחה לראות אותי
    כאילו נזהרת ממני,מחפשת לברוח ממני כאשר אני ניגש לחבק אותה.
    היא לא נותנת לי יד. מסרבת להסתכל עלי כשאני מדבר איתה
    ומסרבת לעזוב את אמא שלה,זה מגיע למצב שרוב זמ המפגש היא על היידים של אמא שלה או מחזיקה לה את היד.
    אני עשיתי ועושה הכל,קונה לה דברים,לוקח אותה למשחקים,מדבר איתה וכלום היא ממש לא מראה חשק לכל זה.
    בימים האחרונים היא אפילו התחילה להרים ידיים עלי כאשר אני מנשק אותה או מחבק אותה.
    אני מרגיש נורא מכל זה,ולא יודע כייצד להגיב לכל זה.

לצערי הרב,האם אינה אומרת לילה דבר במקרים אלו,והאם אינה אומרת לה שאני האב,אלה אומרת "הוא" "הוא יקח אותך" "הוא יביא לך".
    אני חוזר ואומר לילדה שאני אביה ומנסה תמיד להזכיר לה את זה
    אך לא נראה שהיא מבינה זאת

זקוק לעזרה וייעוץ

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מתמודדים עם ילדה בת שנתיים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    26/07/2012

אורן שלום,
    ראשית כדאי שתיקח קצת אוויר לנשימה, שכן הורות היא תהליך ארוך שנים. בכל שלב התפתחותי של בתך, סביר שהיא תבין את הגירושים אחרת ותתיחס אליהם בצורה שונה.
    ייתכן שכעת בתך מבינה את הנוכחות החלקית שלך בחייה כמשהו שהוא גם כיפי ומהנה אך גם נותן לה תחושה של חוסר יציבות. היא קטנה מכדי להבין מושגים מורכבים כמו גירושין ואת העובדה שתמיד תהיה אבא שלה. כמו כן, מבחינה התפתחותית הבת שלך נמצאת כרגע ב"גיל המרד", במהלכו ילדים מתנגדים לבקשות ההורים באופן כמעט גורף, וכך היא מתייחסת גם לרצון שלך שתעזוב את אמה ותבוא עמך.
    יש כמה דרכים להתמודד עם הקושי - אני ממליצה שתדבר עם גרושתך ותבקש ממנה לסייע בהכנת הילדה לבואך כחצי שעה לפני שאתה מגיע, לקרוא לך בשם "אבא" וכדומה. בנוסף, כדאי לחשוב על פעילויות שהילדה אוהבת ולדאוג שהזמן יחד יהיה כיפי. במקביל חשוב שתקבל את הגבולות שבתך מציבה כרגע, ייתכן שהנשיקות והמגע שחשובים לך עמה, מאיימים עליה ומלחיצים אותה בנקודה זו בחייה. חשוב לשים לב ולתת כבוד לבקשות ולצרכים שלה. כשהילדה תגדל, רצוי להתחיל לדבר איתה בטלפון מדי ערב כדי להנכיח אותך כדמות משמעותית בחייה.
    אם אתה רואה שהקשיים נמשכים עוד מספר חודשים, יש מקום להיעזר בהדרכת הורים מסודרת או בקבוצה לאבות גרושים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים שלא יודע להירגע...

לילי
    26/07/2012

שלום רב,
    בזמן האחרון (שבועיים אולי) החל הבן שלי לעבור התקפות בכי וצרחות, שמתחילות בכל פעם שהוא לא מרוצה ממשהו. הבעיה היא שהוא לא נרגע אחרי 5-10 דק'...
    לפעמים הוא בוכה-צורח חצי שעה ולפעמים - גם שעה.
    ניסינו הכל - לחבק חזק/ להגיד לו שזה לא בסדר שהוא בוכה/ לשקף רגשות.....

חייבת את עזרתכם! {יש לציין - שלא חל שום שינוי מיוחד בבית...}

בתודה מראש,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו