אובססיביות אצל ילדה בת 8

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובססיביות אצל ילדה בת 8
    אירית
    25/07/2012

בתי כמעט בת 8, ובחצי שנה האחרונה נוטה לספר לי כל הזמן שיש לה מחשבות בראש, אם היא רואה סרט , היא אומרת, "יש לי מחשבה שגם אני יהיה אלימה ככה כמו בסרט", או כשהיא רואה סתם 2 אנשים ברחוב מדברים היא אומרת "יש לי מחשבות להרביץ להם" וכו'... היא אומרת את הדברים ממש כל הזמן עד כדי מצב שאני כבר ממש מתעייפת. השאלה, מה עושים? אני מנסה להרגיע אותה ולומר לה שמחשבות האלה יעברו והיא צריכה להיות בטוחה בעצמה ולדעת שהיא לא אחת שתרביץ אבל ללא שינוי מצידה.
    אני לא יכולה לקחת אותה לפסיכיאטר/פסיכולוג, כי הגרוש שלי לא יאשר זאת (בטוח)
    מה אני כן יכולה לעשות במסגרת הפרטית שלי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובססיביות אצל ילדה בת 8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובססיביות אצל ילדה בת 8 - תגובה

סמדר ריינר
    25/07/2012

שלום אירית,
    התנהגות אובססיבית נובעת מחרדה. כך שקודם כל כדאי להתחיל מדברים שמרגיעים חרדה, למשל ללמד אותה נשימות, לתרגל כל יום פעמיים במשך 5 דקות ניפוח בועות סבון גדולות, זה דורש נשיפה ארוכה ומרגיע לאורך זמן תחושת מתח. כמו כן ניתן לנסות ללמד ואתה לעשות הסחות דעת, כל פעם שעולות מחשבות לא נעימות להכין מראש מחשבות נעימות לחשוב אותן במקום, למשל על תוכנית טלוויזיה שהיא אוהבת או משהו שכיף לה לעשות בחופש וכו', וכן לעשות נשימות יחד עם זה.
    כמו כן, המחשבות שאת מתארת קשורות בעיקר לחשש שלה מתוקפנות. יכול להיות שהיא חוששת מהתוקפנות של עצמה, וואלי אפשר קצת יותר לדבר איתה על התוקפנות. תוקפנות זה לא דבר רע, להיפך זה דבר חשוב מאוד להתפתחות, תלוי מה עושים איתו. יכול להיות שהיא מרגישה כעס ולא יודעת מה לעשות איתו כי הוא חוששת להיות תוקפנית (האם הייתה עדה לאלימות בבבית? במסגרת הגירושים אולי?) אולי אפשר לדבר איתה על כך שזה בסדר לרצות להרביץ למישהו, זה לא אומר שזה מייד נהפך למעשים. אפשר לצייר במקום זה את הכעס, או להרביץ לשק איגרוף קטן או לכרית, ואפשר לבטא כעס במילים. גם כשהיא כועסת עלייך, דרך אגב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אירית
    25/07/2012

כמבקרת קבועה בפורומים שונים שמציעה הרשת, אני מוצאת שתשובתך אלי, עניינית, מפורטת ולא מתחמקת.. (בהמון תשובות באתרים, השואל מופנה לטיפול אישי (כי העניין מורכב..) או שמופנה ישירות ללינקים ארוכים ומתישים) ועל כך, תודה.
    בנוסך לכתוב בתשובתך, האם תוכלי להמליץ לי על ספר מקצועי בעניין על מנת לאוכל למקסם את העזרה שאוכל לתת לבתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

סמדר ריינר
    25/07/2012

שלום אירית,
    שמחתי לעזור. את יכלה לעיין בספר "די לאובססיה" של עדנה פואה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו