מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית היגיינהek26/07/2012
הבן הבכור שלי בן 7, עולה לב', ילד טוב בלי שום בעיות התנהגות או בעיות חברתיות מיוחדות מסרב לנגב את הטוסיק. עושה רושם שהוא פשוט החליט שלא כדאי לבזבז על זה את הזמן כי רוב הפעמים באמת "יוצא נקי" ולא "טופסים" אותו. אנחנו כמובן ממש לא מקבלים את זה. מעבר לתגובה הכועסת, הוא לרוב גם אחראי לרחוץ את התחתונים שלו. מעבר לזה, כשהוא ממש נתפס בשקר, (שואלים אם ניגב כשעושה בבית והוא עונה שכן, אבל גם שוכח להוריד את המים ואנחנו רואים שאין נייר) אז גם יש עונש רציני מבחינתו (לרוב שלילה של מכשירי חשמל כמו טלויזיה מחשב וכדומה). אין לו בעיה לשתוף את התחתונים והוא לא נגעל, אבל גם לא מתעסק יותר מדי.זה מזכיר קצת גם את תהליך הגמילה הארוך שלו שנבע פשוט מהעובדה שהוא לא הטריח את עצמו לשרותים. לא רצה להפסיק את מה שהוא עושה, וכל הטירחה נראתה לו מיותר (כמובןף לפי הבנתי את ההתנהגות שלו). בפועל יוצא שפעם בחודש או חודשיים הוא "נתפס". לפעמים קצת יותר. לא בטוחה אם זה קשור אבל יש גם בעיה של חיטוט אף :-( וזה כבר כן העלה תגובות חברתיות של ילדים שלא רצו לשבת איתו בכיתה. אנחנו מעירים ומסבירים מתי הזמן הנכון להתעסק בזה אבל ללא הועיל. אשמח מאוד לעיצות והכוונות.
תודה רבה,
ek* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית היגיינה - תגובה
סמדר ריינר26/07/2012שלום לך,
קודם כל להפסיק עם העונשים. כפי שאת רואה זה לא עוזר, וזה גם גורם להשפלה לו ומזיק לו.
נוצר אצלכם תהליך הסלמה שככל שאתם בודקים ככה הוא עושה דווקא, אםילו בלי להיות מודע לזה.
אני יודעת שהעיצה שלי אליכם תשימע קשה לביצוע, אבל מה שאני מציעה זה להניח לנושא. לדעתי כשאתם תרדו מהעניין, זה יתחיל להפריע לו.
אני מבינה שבטח זה נראה לכם נורא, אבל תנסו לחשוב, מה יש לכם להפסיד. הפעלתם עליו לחץ וזה לא עזר, אולי כדאי לנסות את השיטת הורדת הלחץ. להרבה זמן. לא לבלוש אחריו לשירותים. לא לשאול אותו, ולהניח לפרטיות שלו.
אם אחרי תקופה (לפחות חודש אם לא יותר) זה לא עוזר - פנו לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)