תינוקת בת שנה וחודשיים שמפחדת...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה וחודשיים שמפחדת...
    אביב
    26/07/2012

שלום רב,

ביתי בת שנה וחודשיים ובספטמבר רשמתי אותה למעון. היא מאוד מפחדת מאנשים זרים וגם מאנשים שהיא כביכול מכירה אבל שהיא לא מתראה איתם כל יום.
    היא כל היום איתי או עם אמא שלי והיא כל כך מפחדת מזרים עד שאפילו אם מישהו יורד איתנו במעלית היא מתחילה לבכות ורוצה שאני ארים אותה על הידיים. אני אף פעם לא השארתי אותה עם בייבי סיטר ולא אצל מטפלת.
    אני יודעת שיהיה לה מאוד קשה המעבר למעון (וכמובן שגם לי) אני חוששת מאוד שכשאני אעזוב אותה בגן ואלך והיא כמובן תבכה היא יכולה לחשוב שנטשתי אותה והלכתי והמחשבה הזאת "קורעת" לי את הלב. אני לא יודעת מה לעשות אני לפעמים חושבת שאולי היא עדיין לא בשלה ללכת למעון. יש כזה דבר בכלל ילד שלא מוכן נפשית להיפרד וללכת למעון? ושאלה נוספת האם זה נכון כמו שכולם אומרים שהיא חייבת ילדים בגילה בסביבה כדי שהיא תתפתח יותר טוב? מתי תגמר החרדה הזאת מזרים? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת שנה וחודשיים שמפחדת... - תגובה

סמדר ריינר
    27/07/2012

שלום אביב,
    זה לא נכון שתינוק בגיל הזה זקוק חייב ילדים מסביבו כדי להתפתח. ביתך היא עדיין בגיל שזה סביר ונורמלי שיש חרדת זרים. רוב הילדים נכנסים היום מוקדם מדי למסגרות גניות בלי קשר לבשלות שלהם, מתוך אילוצים הנובעים מהעידן שבו אנחנו חיים בו שני ההורים עובדים ולא תמיד יכולים להרשות לעצמם מטפלת. חרדת הזרים יכולה להימשך עוד חודשיים שלושה. מעבר לזה כדאי לגשת למכון להתפתחולת הילד ולבדוק. בינתיים את יכולה להרגע ולא חייבת להכניס אותה לגן, ובטח לא למעון אם זה לא מרגיש לך נכון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו