מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוקת בת שנה וחודשיים שמפחדת...אביב26/07/2012
שלום רב,
ביתי בת שנה וחודשיים ובספטמבר רשמתי אותה למעון. היא מאוד מפחדת מאנשים זרים וגם מאנשים שהיא כביכול מכירה אבל שהיא לא מתראה איתם כל יום.
היא כל היום איתי או עם אמא שלי והיא כל כך מפחדת מזרים עד שאפילו אם מישהו יורד איתנו במעלית היא מתחילה לבכות ורוצה שאני ארים אותה על הידיים. אני אף פעם לא השארתי אותה עם בייבי סיטר ולא אצל מטפלת.
אני יודעת שיהיה לה מאוד קשה המעבר למעון (וכמובן שגם לי) אני חוששת מאוד שכשאני אעזוב אותה בגן ואלך והיא כמובן תבכה היא יכולה לחשוב שנטשתי אותה והלכתי והמחשבה הזאת "קורעת" לי את הלב. אני לא יודעת מה לעשות אני לפעמים חושבת שאולי היא עדיין לא בשלה ללכת למעון. יש כזה דבר בכלל ילד שלא מוכן נפשית להיפרד וללכת למעון? ושאלה נוספת האם זה נכון כמו שכולם אומרים שהיא חייבת ילדים בגילה בסביבה כדי שהיא תתפתח יותר טוב? מתי תגמר החרדה הזאת מזרים? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וחודשיים שמפחדת... - תגובה
סמדר ריינר27/07/2012שלום אביב,
זה לא נכון שתינוק בגיל הזה זקוק חייב ילדים מסביבו כדי להתפתח. ביתך היא עדיין בגיל שזה סביר ונורמלי שיש חרדת זרים. רוב הילדים נכנסים היום מוקדם מדי למסגרות גניות בלי קשר לבשלות שלהם, מתוך אילוצים הנובעים מהעידן שבו אנחנו חיים בו שני ההורים עובדים ולא תמיד יכולים להרשות לעצמם מטפלת. חרדת הזרים יכולה להימשך עוד חודשיים שלושה. מעבר לזה כדאי לגשת למכון להתפתחולת הילד ולבדוק. בינתיים את יכולה להרגע ולא חייבת להכניס אותה לגן, ובטח לא למעון אם זה לא מרגיש לך נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)