שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    לירן
    28/07/2012

שלום,

אני בת 28, מתחילה בתהלכי גירושין. בעוד שבועיים אני אמורה לעזוב את בית.
    יש לי ילד בן שלוש וחצי, נכון להרגע לא אמרתי לו כלום.
    השאלה מתי ומה אומרים לילד בגיל כזה ואיך?

אודה לעזרתך.

תודה רבה,
    לירן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    29/07/2012

שלום לירן,
    כדאי להתחיל להכין את הילד בהקדם האפשרי כדי שיהיה לו זמן לעכל ולהפנים לאט. חשוב אם ניתן שתערכו את השיחה שני ההורים ביחד, ותסבירו לו בדיוק מה הולך להיות. אפשר להגיד שאבא ואימא לא יגורו ביחד יותר כי הם לא מסתדרים ביניהם. זה לא בגללו, ושניכם מאוד אוהבים אותו. צריך כמובן להסביר לו עם מי הוא יגור ואיפה, ואיך ומתי יראה את ההורה השני, בשפה שמובנת לו וברורה לו (עד כמה הוא מכיר את ימות השבוע ומבין זמנים, אם לא ניתן להסביר לו לפי החוגים שיש לו או עוגנים קבועים אחרים במהלך השבוע). יכול להיות שבאותו רגע הוא לא יקלוט עדיין, וזה בסדר גמור, יכול להיות שבהמשך יגיעו השאלות, הכעסים וכו', צריך סבלנות רבה ולהשתדל לאפשר לו להגיב בדרך שנראית לו ולהכיל את התגובות שלו בסבלנות. עם זאת צריך להמשיך להציב גבולות כרגיל ולשדר שהחיים נמשכים, יש קייטנה, יש גן, יש חברים, ולנסות לשמור עבורו על שיגרה כמה שניתן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו