ילדה "טובה מידי"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה "טובה מידי"
    סוזי
    29/07/2012

ילדתי בת ה-3 (היחידה כרגע) היא ילדה חברותית ,נדיבה וטובת לב אלא שהדבר מתבטא גם כשלא נחמדים בחזרה אליה. למשל,אם יש לה חטיף היא תציע לחברים שלה, ביוזמתה, כאשר הם עצמם לא מכבדים אותה.
    אני לא רוצה שינצלו את טוב ליבה ואני רוצה שהיא תעמוד על שלה. נראה כי רק בחברת בני משפחה היא אסרטיבית ועקשנית ודעתנית למרות שהמזג הטוב לה ניכר גם ביחסים עימנו פשוט מול ילדים אחרים היא יותר מדי מוותרת , למרות שהיא יודעת שההתנהגות שלהם לא בסדר.
    קיימת פסיביות גם בגילויי אלימות כלפיה. כאשר היא חוזרת מהגן ומספרת שחברה טובה שלה דחפה אותה או שרטה אותה אני שואלת אותה אם היא החזירה לה ,היא אומרת שהיא מחזירה אך איני יודעת כמה נכון הדבר היות וכאשר אנחנו נפגשות עם החברה אחרי הצהריים והיא מציקה לה ביתי רצה אלי לדווח לי על אשר אירע בפנים עצובות..
    כאשר ביתי מתלוננת כי החברה צועקת עליה בגן ,אני שואלת מדוע את לא צועקת חזרה , תשובתה של ביתי היא : "אבל היא שוב תצעק עלי וזה מבהיל אותי.."
    או כאשר אני שואלת אותה מדוע את לא מחזירה לה , ביתי עונה: " אם אני יחזיר לה , היא שוב תרביץ לי.." אני מצידי מנסה להסביר לה כי ההתנהגות של החברה היא לא בסדר, וככה לא מתנהגים חברים יחד עם זאת, זה לא מונע מבתי לרצות ולשחק עם אותה ילדה ביום אחר .
    בגן מספרים לי שרגע אחד הן מסתדרות וברגע השני כבר לא.. אך יחד עם זאת מציינים כי ביתי "לא פראיירית.." לטענתם ביתי היא הנשמה של הגן , ילדה בוגרת, טובה אשר עומדת על שלה ומסתדרת עם כולם .
    העדינות שלה מתבטאת גם במפגש עם ילדים אחרים , אציין כי כאשר היתה קטנה יותר ניכר היה כי עמדה יותר על שלה והגיבה חזרה לכל מי שגילה אלימות כלפיה.
    אז מה קרה פתאום? מה עליי לעשות? אני רוצה לגונן עליה, האם נכון להפסיק את המפגשים עם חברתה אחה"צ (למרות שהמינון ירד משמעותית אחת לשבועיים..)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה "טובה מידי"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה "טובה מידי" - תגובה

סמדר ריינר
    29/07/2012

שלום סוזי,
    אני יותר מתרשמת שלך מאוד חשוב שהבת שלך לא תצא "פראיירית" ויכול להיות שזה משהו שנוגע בך בנקודה רגישה שלך, ולא במאת קשור למה שקורה עם הילדה. עובדה שבגן כן מתרשמים שהיא עומדת על שלה. אני גם לא חשובת שזה נכון ללמד ילידם להחזיר מכות. זה יכול לסבך אותם ולא תמיד זה מאתים וזו לא הדרך. זה לא אורמ שהאופציה השניה היא להיות "פראייר" אפשר להגיב מילולית בצורה תקיפה, אפשר להגיד לגננת, יש דרכים להתמודד עם אלימות והם לא בהכרח אלימות נגדית. כמו שאמרו לך בגן, ילדים בגיל הזה רבים ומשלימים, הם מסתדרים ואחר כך רבים וזה חלק מהעניין החברתי. אני מתרשמת שלך קשה לשאת את זה, אבל זה לא קשור לבעיה אובייקטיבית בהכרח של הבת שלך. אני מציעה לך להניח לילדה לנהל את העניינים החברתיים שלה בעצמה, כי נראה שהיא מסתדרת, יש לה חברות. ולנסות לחזק את הביטחון העצמי שלה, לא עלידי עידודה להרביץ חזרה, אלא על ידי מתן חזיוקים חיוביים לתכונות החזקות שלה. אם את בלאו הכי עושה את זה מצויין, וזה מספיק. נראה לי שאת יכולה לדאוג קצת פחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו