מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 4.5 שאינה אוספת צעצועיםשרון29/07/2012
ביתי בת ה - 4.5 אינה אוספת את צעצועיה למרות שדיברתי איתה על זה שבסוף היום אוספים את הצעצועים ומחזירים למקום. בדרך כלל היא משחקת בסלון (בת יחידה) ובדרך כלל כשאני מזכירה לה לאסוף היא אומרת שהיא עייפה ואז אני מציעה לה את עזרתי ושואלת אותה מה היא מעדיפה לאסוף את זה או את זה וכן הלאה. בבית של סבא וסבתא אין מה לדבר. אני יכולה לחזור על בקשתי ורק אחרי שאני ממש מתעקשת זה קורה. בנוסף, היא לפעמים מחזיקה משהו ונניח זה נופל, משחק או נייר או מזלג או טישו, והיא מתעלמת מזה וממשיכה הלאה. ואם אני מעירה לה על כך שהיא צריכה להרים היא ממשיכה להתעלם או להגיד לי שלא בא לה להרים את זה או שאני הפלתי את זה וכו'
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4.5 שאינה אוספת צעצועים - תגובה
סמדר ריינר30/07/2012שלום שרון,
אתם יכולים לנסות מתן חיזוקים חיוביים כל פעם שהיא כן מרימה, ובסוף השבוע פרס קטן כדי להרגיל אותה לרעיון. דרך אחרת, היא לא אפשר לה לשחק בסלון, ובחדר שלה, אם היא לא אוספת, זה יישאר מבולגן והיא תיפגש עם התוצאה בכך שיהיה לה קשה למצוא דברים שהיא צריכה, והבלאגן יפריע לה.
מעבר לזה ידלים בגיל הזה בדרך כלל לא תמיד אוספים הכל לבד, הם זקוקים לדרבון ולעזרה, וזה בסדר. כך שאני לא בטוחה שכדאי לעשות מזה כזה עניין גדול אם בשאר הנושאים היא בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון יקרה
אביבה31/07/2012הי שרון,
קראתי את שאלתך ואת התשובה שקיבלת, והייתי שמחה להוסיף רעיון נוסף.
1. נסי להודיע לביתך שתי דקות לפני שמתחילים לאסוף, שבעוד רגע נתחיל לאסוף את המשחקים. שתתרגל לעניין במשך שתי דקות ואז תגידי לה שכעת אוספים.
2. תתני לה יד, וברכות אך בצורה מאד ברורה תגידי לה שעכשיו הולכים לאסוף, ותפתחי לה את השקית של הלגו, או תגישי לה את הסלסילה של הכלי מטבח, כלומר, תמקדי אותה את. אם היא לא תרצה, תתני לה ביד את החלק של המשחק ותאפשרי לה לשים אותו במקום הנכון, וכשהיא תכניס את המשחק למקום הנכון תחמיאי לה.
3. תמשיכי באותה צורה, ואל תוותרי לה. לך צריך להיות ברור שהיא זאת שאוספת ואת מוכנה לעזור לה. לא היא עוזרת לאמא לאסוף. כשלך יהיה ברור גם היא תקבל שדר שזה כך, וזה יעזור.
תעשי את זה באווירה נעימה, אבל שיהיה מאד ברור שזה מה שהיא צריכה לעשות. בלי הרבה שיחות איתה על זה, אלא מיקוד ברור, מילים ברורות, ותלכי איתה יחד.
בהצלחה,
אביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)