מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קצב ההתפתחות של התינוקותאלכס29/07/2012
שלום, אני אימא מזה שבועיים וכבר יש לי הרבה שאלות, החלטתי לפנות אליכם עם אחת מהן.
במסגרת הלימודים שלי בקורס פסיכולוגיה התפתחותית ומשך כל ההיריון שבו קראתי ספרים על גידול ילדים, נתקלתי בגילאים ממוצעים שבהם יש התקדמות קוגניטיבית כלשהי כמו חיוך וכדומה.
אני חייבת להודות שבתי, שתהיה בריאה, הפתיעה את כולנו כשבגיל כמה ימים התחילה להראות חיוך שחזר על עצמו הרבה (לא בזמן שינה) וכבר עקבה אחרינו בעיניה, בגיל שבוע וחצי התחילה להראות התנהגות שמאד מזכירה צחוק ולהגיב בחיוך על דברים כמו מוזיקה או סיפור. אני לא אתחיל לפרט את רשימת ההתנהגויות שהפתיעו אותנו, אבל ללא ספק התרחשה כאן התפתחות קוגניטיבית שהייתה צריכה לבוא רק בעוד כמה שבועות עד חודשים! וגם פיזית, היא כבר הופכת את הראש ומחזיקה אותו כמעט לבד.
ואני שואלת, האם זה יכול להיות אינדיבידואלי גם כשמדובר בהפרשים כל כך גדולים כמו כמה שבועות עד חודשים? או שהילדים היום פשוט מתפתחים הרבה יותר מהר? לא פעם ראשונה אני שמה לב לכך שתינוקות כבר נולדים עם היכולת לסובב את הראש אבל לא הייתה לי הזדמנות לראות התפתחות קוגניטיבית של תינוקות.
לקחתי כדוגמא את המחזור, שלפני שנים רבות היה מגיע בממוצע של גיל 17 וכיום ילדות בנות 12 ואפילו 8 מקבלות אותו.
אשמח לתשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא אחר
אלכס29/07/2012אני יודעת שאין מדריך נכון לגידול ילדים, כל הורה צריך לבחור את הדרך שלו וללמוד מהטעויות של עצמו, ובכל זאת רציתי לשאול, איזה טעויות נפוצות הורים לילד ראשון עושים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בנושא אחר - תגובה
סמדר ריינר29/07/2012שלוםן אלכס,
זו שאלה כללית מדי, ואין כאן די מקום לענות אליה. אם תוכלי לפרט לדבי דבר ספיציפי שאת חוששת לגביו שהוא טעות, אולי לעזור לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, אנסה לשאול אחרת
אלכס30/07/2012האם קצב ההתפתחות של הילדים היום הוא הרבה יותר מהיר מפעם בגלל שאני רואה בספרים, באינטרנט, בלימודי הפסיכולוגיה שלי ממוצע שבו התינוק צריך לחייך, להחזיק את הראש וכדומה, אבל ממה שאני רואה על בתי ועל פעוטות אחרים ההתפתחות היא לא רק מהירה יותר, היא מתרחשת אפילו שבועות או חודשים לפני הממוצע שננקב בכל מקום.
האם זה אינדיבידואלי או שמה, קשור למה שאלתי בהתחלה של ההודעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, אנסה לשאול אחרת - תגובה
סמדר ריינר31/07/2012שלום אלכס,
לא לשאלה הזו הזו התכוונתי שהיא כללית מדי, אלא לשאלתך השנה. את השאלה הזו יש להפנות לפורום שעוסק בהתפתחות תינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם שאלתי האחרת?
אלכס31/07/2012אוקי, אני מצטערת, לא הבנתי נכון, אשמח לקבל מענה על השאלה האחרת (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה עם שאלתי האחרת? - תגובה
סמדר ריינר31/07/2012אלכס,
שאלתך האחרת כפי שכבר אמרתי מנוסחת בכלליות מדי.
אם יש משהו מסויים שמטריד אותך אם את טועה בו או לא, אנא פרטי ואענה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר29/07/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)