מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחות בכורה והורים שהתנערו מאחריותדנה29/07/2012
שלום,
אני בת 20. יש לי 4 אחים; אחד חייל, אחד תיכוניסט, אחד עולה לד' ואחד עולב לא'.
אני רוצה להתייעץ דווקא לגבי שני אחיי הקטנים.. אני אובדת עצות.
ההורים שלי כבר התנערו מאחריות החינוך די מזמן.. הם עסוקים מדי במריבות ביניהם ובחוסר ההערכה העצמית שלהם.
החמודים הקטנים הפכו לבטטות כורסא. הם יושבים על הזמן על המחשב והטלוויזיה, ולאט לאט הם מאבדים עניין בכל דבר אחר. כשהם לא מכבדים את אחד ההורים (צועקים, מתחצפים) - זה המקום שלי להתערב ולנזוף בהם. הם מקשיבים לי ולפעמים מכבדים אותי יותר. אני עצובה שזה הגיע למצב הזה אבל לא הייתה לי ברירה.. אמא שלי כבר עייפה מדי ולא תנזוף בהם על זה.(היא מחנכת אותם בהמון תחומים, אבל פשוט לא במספיק).
העניין הוא שהיום אח שלי איבד שליטה ואני לא חושבת שנהגתי איתו נכון. אני אשמח לשמוע את דעתכם.
אחי בן ה8 וחצי צרח על אמא שלי שתשתוק. הוא אף פעם לא הגיע לרמה כזאת. קמתי אליו וביקשתי ממנו שיישב בפינת "פסק זמן" כדי להירגע ולחשוב על מה שהוא עשה. הוא ישב שם ופירק את הכסא. אחרי 5 דק' ניגשתי אליו וראיתי מה הוא עשה. כעסתי ואמרתי לו שזה לא בסדר. הוא התעצבן מאד ופשוט צרח גם עליי תוך כדי קפיצות ורקיעות רגליים. חשבתי שאני צריכה לרסן אותו איכשהו, אז סתרתי לו בעדינות כדי שיתעשת.
אני חושבת שזו הייתה טעות. מעולם לא הרמתי עליו יד, וגם הפעם - זה לא היה כואב בכלל, רק כדי להזכיר לו איפה הוא עומד.
מה אני אמורה לעשות? בסיטואציות כאלה, ובכלל?
אוסיף ואומר שההורים שלי כבר לא אכפתיים. ואחי בן ה8 וחצי הוא די חסר ביטחון. הוא מפחד כל הזמן שלא אוהבים אותו..
אולי דווקא להזדהות עם המצוקה שלו ולנסות לחנך על דרך הקבלה וההבנה? אבל איך אני אמורה לעשות את זה אם הוא צורח על אמא שלו שתשתוק? כל תגובה מבינה תגרום לו לחשוב שהוא עשה דבר לגיטימי..! זה בסדר שזה הפך להיות המקום שלי בכלל?
תודה רבה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות בכורה והורים שהתנערו מאחריות - תגובה
סמדר ריינר29/07/2012שלום דנה,
בודאי שזה לא בסדר שזה הפך להיות המקום שלך. אני חושבת שאולי כדאי שבמקום לקחת את המקום הזה, להתיש את עצמך ולפגוע בעצמך ובאחייך, כדאי שתנסי להפנות את שתומת לב הורייך לקלבת עזרה. ואם הם לא מוכנים לקבל אותה, אולי את יכולה לפנות ליועצת בית הספר של אחים או לרווחה כדי לבקש מהמערכת להתערב. לך אין כלים לגדל את שני הילדים האלה לבד וזה גם לא הוגן כלפייך, וגם לא כלפיהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)