ילדה שואלת על אבא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה שואלת על אבא
    לורה
    30/07/2012

שלום,
    אני אם יחידנית מבחירה לילדה בת שנתיים ועשרה חודשים.
    בימים האחרונים בתי מרבה לדבר על 'אבא שלה'. היא אומרת משפטים כמו: אבא שלי מחבק אותי, הנה אמא שלי ואבא שלי, אבא שלי בעבודה ועוד...
    הסברתי לה מספר פעמים כי אנחנו משפחה בלי אבא רק אמא ובת, והיא השלימה בעצמה את המשפט אבל יש לנו... ומנתה את כל בני המשפחה. אנו מתגוררים עם הסבא והסבתא ואני מקפידה להסביר שסבא הוא סבא ולא האבא שלה.
    לא הסברתי את ההליך של הבאתה לעולם כי עדיין לא שאלה על העניין ולא נראה לי שיש צורך להוסיף לה אלמנטים שלא מתאימים לשלב.
    האם עליי להתעלם מההערות על אבא שלה, או שהנושא דורש הסבר נוסף מצידי ואם כן איזה בדיוק?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שואלת על אבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שואלת על אבא - תגובה

סמדר ריינר
    30/07/2012

שלום לורה,
    בודאי לא להתעלם, וגם לא הסבר. לא הכל עניין של הסברים בחיים. כאן לא דרוש הסבר שמיועד לשכל, אלא התייחסות שמיועדת לרגש. הבת שלך מדקלמת את ההסבר יפה, אבל כואב לה וקשה לה שלכולם יש אבא ולה אין. ולזה בדיוק את צריכה להתייחס, למרות שסביר להניח שזה בדיוק הכי קשה לך. ברור שגם כמשפחה חד הורית אתם יכולים להיות משפחה מצויינת, אבל תמיד אנחנו מרגישים כאב על מה שאין לנו, ואי אפשר ללמד ילד לשמוח במה שיש לו על ידי זה שמנסים להתעלם מהכאב של מה שאין לו. רק אחרי שתוכלי לעזור לה להכיל את הכאב הזה, היא תוכל לגדול ולהעריך את מה שיש לה גם אם אין אבא. ולכן חשוב שתשתתפי איתה בכאב שלה, תגידי לה שאת מבינה שהיא הייתה נורא רוצה שגם לה יהיה אבא, כמו לרומי או לנועה בגן, וזה כיף שיש אבא, ובאמת חבל שאין לכם. ורק אחרי (!!!) שהיא תגיב לזה, גם אם לא באותו רגע, ותגיד נכון, או תשאל שוב למה לה אין ולכולם יש או תבכה או לא משנה מה, רק אחרי זה, יש מקום להגיד לה, אבל לנו יש אחת את השניה, את סבא וסבתא וכו'.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

לורה
    31/07/2012

תודה רבה על ההתייחסות
    עזרת לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור:-) בהצלחה.

סמדר ריינר
    31/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו