מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסתגלות בחברת הילדים, החזקים מונעיםדנה31/07/2012
שלום לאחרונה עברנו לישוב קטן,
בני אמור לעלות לכיתה א, בשבוע הראשון הסתגלותו בגן נראתה בסדר עם קצת קשיים, בשבוע השני חלה התאוששותילדים רצו לבוא אליו וכדו' אך בשבוע השלישי , כנראה בעקבות:
1. חזרתו של ילד דומיננתי ותחרותי מחו"ל
2. הבנים שמו לב שבני יכול לל"התחרות" על אותה נישה
בני סופג ריקושטים נוראיים של דחייה
איך שהוא נכנס לגן הם מסיתים את כל הילדים נגדו
אף אחד לא רוצה לבוא אלינו שלא לדבר על להזמין אליו
בני בתגובתו נסוג לאחור, לא מדבר איתנו על זה מנסה להראות שהכל בסדר,
עוד שבועיים נגמר הגן, מתחיל כיתה א ואז לא באמת תהיה מסגרת שתוכל לטפל בזה מול החבורה הזו
בנוסף בעלי רגוע וטומן ראשו בחול שהכל בסדר, והוא חושב שזה בסדר שבגילו [6] הוא לא מוזמן ולא מזמין [בעקבות זאת,,,] - הילדים שבאו בשבוע הראשון באו רק מסקרנות
ההאם לדבר עם ההורים של הילדים שמציקים לבני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות בחברת הילדים, החזקים מונעים - תגובה
סמדר ריינר31/07/2012שלום דנה,
יש כאן כמה בירורים שכדאי לעשות. אחד זה מול המערכת, אני לא ידועת למה את כל כך בטוחה שבכיתה א' באמת לא תהיה מסגרת שתוכל לטפל בזה. נראה יש לך מעט מאוד אמון במערכות ואולי את גם חוששת וחרדה מהמעבר לכיתה א'. במידה ובכיתה א' הדינמיקה הזו תחזור על עצמה, חשוב מאוד לפנות ולדבר עפם פסיכולגוית בית הספר. לפסיכולגים של בית הספר יש כלים לאבחן מצבים כיתתיים כאלה ולטפל בהם. הדבר השני שצריך לחשוב עליו, הוא מדוע דווקא בנך, מכל הילדים הוא זה שנקלע למצב הזה, ואם יש משהו שניתן לעשות כדי לעזור לו לצאת מהמצב בנוסף להתערבות הכיתתית. גם בזה פסיכולוגית בית הספר יכולה לעזור לכם.
לכן הייתי מתחילה להתכונן לכיתה א' קודם כל ברמת החשיבה - האם לבנך יש התנהגויות שתורמות למצב אליו הגיע, החל מחוסר ביטחון, קושי במיומנות חברתית, קושי לקבל הפסדים, לוותר, או להיפך, התנהגות קורבנית, אולי מציק בסתר ולא מבין אחרי זה למה נטפלים אליו, אולי משהו אחר, שלא מניתי. אחר כך פשוט לתת לו להיכנס גבישה אופטימית ככל הניתן לכיתה א' ולראות מה יקרה ואם אכן הבעיות חוזרות על עצמן (לא בטוח שזה מה שיקרה), לפנות בהקדם לפסיכולוגית בית הספר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית בני הוא החדש בגן, ולכן לא דוו
דנה31/07/2012יתכן שלא הסברתי מספיק ברור, עברנו רק לפני 3 שבועות, אין לו כל התנהגויות חריגות, להפך זה קורה [ואת כאשת מקצוע אמורה לדעת] כי הוא כריזמתי , נבון וחכם וילדי הגן הספציפים האלו פשוט בוחנים את מעמדו אל מול מעמדם, אין לו התנהגות חריגה, הוא כן ביישן במידת מה ולא משתמש בכוח שלו [למעט בסיוע לילד יותר חלש ממנו]
אני לא צרכה לספר לך שבנים בגיל הזה תחרותיים מאוד ובוחנים כל אחד חדש,
וזה חלק מהבחינה,
אין לי שום חוסר אמון במערכת...
לא מקצועי מבחינתך מיד להפנות לטיפול
ניראה שלא הובנתי עלידך נכון
אני שאלתי מהמומלץ לעשות וזהו
אודה אם למישהו יש תשובה
כמו כן כמה נהוג לבקר או להזמין לחברים בגיל הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית בני הוא החדש בגן, ולכן לא דוו - תגובה
נראה שגם את לא הבנת אותי, והתגובה שלך היא קצת תוקפנית יחסית לעובדה שניסיתי לעזור לך.
בכלל לא הפניתי אותך לטיפול. הפנייה לפסיכולוגית בית הספר היא לא הפנייה לטיפול, אלא קבלת העזרה שאת מצפה לקבל מהמערכת שאת מרגישה שיש בעיה קבוצתית. זה לא טיפול נפשי ולא טיפול עבור הבן שלך, אלא עזרה למורה ולכיתה וגם לבן שלך, להתמודד אם יש בעיה חברתית.
אם עברתם רק לפני שלושה שבועות, אז כל העניין הוא טרי מאוד, ודרוש זמן, ועירוב של המערכת כדי לטפל בו. חשוב שתפני לגננת, ו/או לפסיכולגית הגן כדי לבקש את התערבותן, זה נראה לי יותר יעיל מלפנות בעצמך להורי הגן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגישה של הגננת זה לתת לזמן
דנה31/07/2012לעשות את שלו,
לא להתערב
בינתיים אני רואה איך הבן שלי נסוג ונסגר
מה לעשות
ומה לגבי שאלתי השניה? כמה נהוג? מה נורמתיבי? מה חריג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגישה של הגננת זה לתת לזמן - תגובה
אני חושבת שאחרי שלושה שבועות זה קצת מוקדם לחשוב שאם הילד שלך לאמזמין או לא מוזמן אז יש משהו חריג. זה סביר שאחרי הכרות והשתלבות, יהיו מפגשים אחת לכמה זמן אחה"צ בין הילדים. מספיק עם ילד אחד או שניים, פעם בשבוע עו שבועיים, אפשר גם יותר.
תגובת הגננת היא הגיונית יחסית לפרק הזמן שעבר מאז התחיל את הגן. אני מציע שתמשיכי להיות איתה בקשר ותפני את תשומת ליבה לכך שנראה לך שבנך נסגר. נסי לקבל ממנה מידע מה קורה במלהך היום, יכול להיות שהתמונה שהיא רואה במהלך היום קצת שונה מההתרשמות שלך, אולי כן יש ילדים שמשחקים איתו חלק מהזמן, וואולי כשהילד אומר לך שהכל בסדר, יש בזה משהו גם. עצם העובדה שבמשך שלושה שבועות לא הזמינו אותו או לא באו אליו, למעט השבוע הראשון ממש ממש לא מעידה על חריגה כלשהי.
עכשיו תראי דנה, בחרתי לענות לך כי את נשמעת חרדה מאוד וזקוקה לעזרה. עם זאת, אפרופו מיומנויות חברתיות, היה מתאים שתתנצלי על התוקפנות שלך בתגובתך הקודמת, במיוחד לאור העובדה שהערתי לך עליה. אני עונה כאן בהתנדבות. אני לא חושבת שמגיע לי לשמוע הערות על המקצועיות שלי, מפונה שגם לא הבינה את התשובה, וגם מסיבה כלשהי התשובה לא מצאה חן בעיניה. ומותר גם להודות לי על עצם הניסיון שלי לענות גם אם הוא ל אכל כך עזר לך. זה חלק מיחסים עם בני אדם, וזה חלק ממה שהבן שלך לומד ממך כשהוא מנסה להיכנס לחברה. לתשומת ליבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנצלות
דנה31/07/2012מתנצלת אם נשמעתי תוקפנית
בנוסף אני סומכת על הגננת והסייעת הן מקצועיות מאוד
אבל אנירואה מגמה
אותה ילדה שאתמול שיחקה היום כבר נכנעה ללחץ הילד ולא שיחקה...
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)