מה לעשות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    עדי
    31/07/2012

יש לי ילדה בת 4.5 שפוגשת את אביה במרכז קשר. עברנו במרכז לא מעט טלטלות רגשיות/נפשיות כשהיו לה רגרסיות ולא רצתה ללכת לשם אז שלחתי מכתב לפקידת סעד מחוזית. בפעם האחרונה שלא רצתה להישאר לבד זה היה אחרי נוכחות האב במסיבת חנוכה לראשונה לפני שנה כשזה כנראה היה חדש לה שראתה אותו בשגרת היומיום שלה כביכול בגן וחששתי שזה מה שיקרה. מאז חנוכה האחרון אני נוכחת בפגישות. הילדה לא רוצה שאני אצא מה גם שאני לא מסוגלת לצאת בניגוד לרצונה. במיוחד שם. שזה מקום שאין לי אמון לא ברווחה ולא באב. על פניו נראה שהילדה נהנית מהמפגשים. לאב יכולות להיות הערות לא נורמטיביות אם אפשר להגדיר את זה כך כמו לעמוד איתה על שטיפת ידיים תוך נידנוד מתמיד של בין 4-5 פעמים אחרי שנגעה במשהו שמצריך שטיפה לדג' ולא עשתה כן. בעצם היותי נוכחת שם דיוחתי וקלטתי הרבה דברים שהעו"ס לא קלטה. אבל לא על זה אני מדברת. רציתי לדעת איך אפשר לעשות את ההליך בצורה בריאה וטובה ולהקנות לילדה ביטחון. כפי שציינתי גם לי מאוד קשה עקב המצב, קשה לי לעזוב אותה ומנגד העו"ס מבקשת שאנסה לצאת בתקיפות ולזה אני לא מסוגלת. יצא לי לנסות להכין אותה מראש ולהגיד לה שזה הזמן שלה עם אבא ושלי אין מה לעשות שם אך היא לא רוצה שאלך. בין היתר עשיתי גם טעות שאמרתי פעם שהעו"ס (נגיד מיכל) אמרה שאני צריכה לצאת כי אין הורים שנשארים ואולי גרמתי לה בכך לחשוב שהם ה"רעים" כי אז כשבקשה שלא אלך אמרתי לה שאני לא אלך ושאשאר. לא יודעת. בכל אופן לא יודעת מה לעשות. מה הכי טוב לילדה. איך אפשר לעשות דברים בלי שתבכה. אם מקרה כזה היה קורה בגן לדג' היה לי יותר קל כי על הגננת אני סומכת. יש לציין כי אני וביתי מאוד קשורות אחת לשניה. תודה רבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לקבל מענה לשאלתי, תודה

עדי
    31/07/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות? - תגובה

סמדר ריינר
    31/07/2012

שלום עדי,
    קודם כל בפניה לפורום יש להצטייד בסבלנות, פנית ובשעה רבע לאחת ומייד את רוצה לקבל תשובה. מענה בפורום יכול לקחת גם 24 שעות.
    ולעניין עצמו: יכול להיות שהבת שלך תבכה בכל מקרה. זו לא בהכרח מטרה שהיא לא תבכה. לא בטוח שהיא בוכה מהסיבה שאת חושבת. יכול להיות שהיא בוכה כי היא מרגישה שאת מודאגת והיא לא רוצה גם "לבגוד" בכך בכך שהיא נשארת עם האב נגד רצונך. גם אם את לא אומרת לה במפורש שאת לא מרוצה מזה, סביר להניח שהיא מרגישה את זה. חשוב שתעזבי את החדר לבקשת העו"סיות כשאת כמה שיותר רגועה, נסי לשדר לבת שלך שזה באמת בסדר מצידך, כל עוד את לא תהיי רגועה גם היא תתקשה להיות רגועה. ואל תתרגשי אם היא בוכה. כמו בדברים אחרים, לא תמיד הבכי של ילד קובע מה נחליט לעשות. כרגע נקבע שהיא חייבת לראות את האב בלעדייך, אלה הם חוקי המציאות, וגם את וגם היא צריכות להסתגל אליהן, אין ברירה. אם היא תבין שאת רגועה ושום אסון לא עומד לקרות, זה מאוד יקל עליה. אם את מריגשה שממש קשה לך להרגע, נסי תרגילי נשימה וחשיבה חיובית. הרי כרגע את לא יכולה לשנות את המצב, אז אין טעם לדאוג בגללו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. ועוד...

עדי
    01/08/2012

בקשר לדחיפות, פשוט ראיתי שאלות חדשות שקיבלו מענה אז חשבתי לסמן שוב שאשמח לקבל תשובה גם כן אבל הבנתי שגם כך זה בסדר. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו