בעיות בשינה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בשינה
    מעיין
    31/07/2012

שלום,
    בני בן שנתיים היה הולך לישון בצורה מסודרת במיטתו ב 7 וחצי בערב ומתעורר בבוקר ולאחרונה (מזה חודשיים) אינו מוכן להרדם בחדר . כל ניסיון שלי נגמר בבכי וצרחות ובסוף הוא נרדם בסלון ורק אז אני מעבירה אותו לחדר. בנוסף הוא מתעורר באמצע הלילה גם בצרכות ובכי ולא מוכן לישון עד שנרדם איתנו במיטה. אני מנסה להבין ממה זה נובע ולא כל כך מצליחה. הוא היה מאושפז שבוע בביה"ח ואני חושבת שזה אולי סוג של טראומה שפיתח של פחד בעקבות כך שהיו מעירים אותו משנתו לקבלת תרופה. או אולי בעקבות זה שנולד לו אח לפני חצי שנה ( אבל בכל זאת עבר די הרבה זמן ולא היו לו מצבי קנאה ותשומת לב חריגים כי בכל זאת היה קטן בן שנה וחצי) או שזה אולי כתוצאה מזה שהעברנו את אחיו לישון איתו בחדר.(למרות שבהתחלה לא היה לו בעיה עם זה וכן היה הולך לישון) אני ממש לא יודעת מה לעשות ואיך לעזור לו לחזור לישון כמו בעבר?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בשינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בשינה - תגובה

סמדר ריינר
    31/07/2012

שלום מעיין,
    לא תארת איך הוא אמור להירדם בחדר. האם אתם מקיימים טקס שינה? לילדים רבים בגיל הזה יש פחדים שבאים לידי ביטוי בזמן השינה, וזה שכיח ונורמטיבי. חושב לערוך טקס שינה שכולל סיפור, שיר ערש, חיבוק ונשיקה. אפשר למצוא ספרי ילדים שעוסקים בילד שפוחד לישון ומתגבר על הפחד, להציע לישון עם חפץ מעבר, דובי או משהו שישמור עליו, להשאיר אור קטן דלוק וכו', וחשוב מאוד תהליות עיקביים וברורים על לגבי הרדמות בחדר ולא בסלון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו