מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות בשינהמעיין31/07/2012
שלום,
בני בן שנתיים היה הולך לישון בצורה מסודרת במיטתו ב 7 וחצי בערב ומתעורר בבוקר ולאחרונה (מזה חודשיים) אינו מוכן להרדם בחדר . כל ניסיון שלי נגמר בבכי וצרחות ובסוף הוא נרדם בסלון ורק אז אני מעבירה אותו לחדר. בנוסף הוא מתעורר באמצע הלילה גם בצרכות ובכי ולא מוכן לישון עד שנרדם איתנו במיטה. אני מנסה להבין ממה זה נובע ולא כל כך מצליחה. הוא היה מאושפז שבוע בביה"ח ואני חושבת שזה אולי סוג של טראומה שפיתח של פחד בעקבות כך שהיו מעירים אותו משנתו לקבלת תרופה. או אולי בעקבות זה שנולד לו אח לפני חצי שנה ( אבל בכל זאת עבר די הרבה זמן ולא היו לו מצבי קנאה ותשומת לב חריגים כי בכל זאת היה קטן בן שנה וחצי) או שזה אולי כתוצאה מזה שהעברנו את אחיו לישון איתו בחדר.(למרות שבהתחלה לא היה לו בעיה עם זה וכן היה הולך לישון) אני ממש לא יודעת מה לעשות ואיך לעזור לו לחזור לישון כמו בעבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בשינה - תגובה
סמדר ריינר31/07/2012שלום מעיין,
לא תארת איך הוא אמור להירדם בחדר. האם אתם מקיימים טקס שינה? לילדים רבים בגיל הזה יש פחדים שבאים לידי ביטוי בזמן השינה, וזה שכיח ונורמטיבי. חושב לערוך טקס שינה שכולל סיפור, שיר ערש, חיבוק ונשיקה. אפשר למצוא ספרי ילדים שעוסקים בילד שפוחד לישון ומתגבר על הפחד, להציע לישון עם חפץ מעבר, דובי או משהו שישמור עליו, להשאיר אור קטן דלוק וכו', וחשוב מאוד תהליות עיקביים וברורים על לגבי הרדמות בחדר ולא בסלון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)