מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מילה מטיטולים לפני גן עירונישירנה31/07/2012
בני בן שנתיים ושמונה חודשים. בסוף החופש יעלה לגן טרום טרום חובה עירוני.
התחלנו גמילה מטיטולים וזה התחיל נחמד. אבלך ברגע שהחלטנו להוריד לחלוטין את הטיטול הילד הפסיק לעשות בשירותים.
בשעות הלילה ושנת הצהריים הוא עם טיטול (ועושה בטיטול), בשעות העירות הוא ללא טיטול. אני לוקחת אותו לשירותים, מושיבה אותו אבל הוא טוען ש"אין לו פיפי".
הוא מצליח להתאפק המון שעות. אנחנו יחד בבית כרגע, אבל הוא כמעט לא מפספס. מתאפק הרבה מאוד.
לצייןם שהוא ילד שלישי, בוגר, ורבלי. מקסים...
מה לעשות עם הגמילה הזו?? איך לשכנע את הילד שלא צריך להתאפק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילה מטיטולים לפני גן עירוני - תגובה
סמדר ריינר31/07/2012שלום שירן,
אם הוא כמעט לא מפספס אז למה את מוטרדת? עם גמילה בלילה ובשינה אפשר עוד לחכות. נסי לאל להילחץ ולהלחיץ, ותני לילד את הקצב שלו. גם אם יהיו לו פספוסים פה ושם בגן, אני מניחה שיתייחסו לזה בסלחנות, הוא עוד קטן ובטח יש עוד ילדים במצבו. יכול להיות שעם הכניסה לגן הוא יראה ילדים אחרים משתמשים בשירותים ויתקדם יחד איתם. נסי לדאוג פחות ולא לעקוב בצורה כל כך הדוקה אחרי ההתאפקויות שלו, זה מגביר את הלחץ, הוא צריך לפתח יכולת עצמאית לזהות מתי יש לו וההתערבות שלך יכולה לחבל בזה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה לפני גן עירוני
שירנה31/07/2012וואו איזו כיף! תודה על התגובה המהירה!
אם כך, להמשיך להזכיר לו? מדי פעם?
הוא גם מסרב ללבוש תחתונים, הוא מהלך עם מכנסיים בלבד.
אני לוקחת אותו לגינה ומנסה פה ושם גם לקחת אותו לעץ, אנחנו מלטפיםפ את העץ אך הוא שוב כמו בבית, אחרי הניסיון טוען "אבל אין לי פיפי". מתוק אמיתי.
אני חוששת שאולי אני באמת מפעילה לחץ. יחד עם זאת, להמשיך להזכיר לו ולקחת אותו לאסלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה לפני גן עירוני - תגובה
סמדר ריינר01/08/2012שלום שירן,
אם הוא מסרב ללבוש תחתונים יכול להיות שיש בעיה של רגישות תחושתית וכדאי לבדוק את זה אצל מרפאה בעיסוק. תנבי להניח לו ותראי איך זה עובד, האו צריך להכיר לבד את תחושת המלאות בשלפוחית ולזהות אותה. את יכולה מדי פעם להזכיר לו, אך נסי לעושת זאת מעט ולהוריד לחץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)