הטיפול לילד בשקיפות להורים - כן או

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הטיפול לילד בשקיפות להורים - כן או
    גל
    02/08/2012

הי, מעולם לא נעזרתי בטיפול פסיכולוגי לי או לילדיי. אני שוקלת לתת לבת שלי שיחות עם פסיכולוג. השאלה היא כיצד זה מתנהל? מדובר בילדה בת 8. האם הפסיכולוג מחוייב לדווח לי מה קורה ומה נאמר בפגישות בצורה שקופה ? או שישנה טענה של שמירה על פרטיות הילדה? (מדובר בשמירה נגד ההורים, כן...?)וכמובן הבקשה היא לא לשאול את הילדה מה היה בפגישות כדי לא לפגוע בתהליך? נשמע לכם הגיוני כשמדובר בילדים כאלו קטנים ? אשמח לתשובה של הצוות ושלכם הגולשים מנסיונכם. תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטיפול לילד בשקיפות להורים - כן או - תגובה

סמדר ריינר
    02/08/2012

שלום גל,
    חשוב מאוד לשמור על הפרטיות של הילד בטיפול, כיוון שאז יכול להיות שהוא יתקשה להיפתח. חלק נכבד מהטיפול עוסק בקושי של הילד שקשור לקשר שלו עם ההורים, ולפעמים הוא זקוק למקום הזה כדי לבטא את עצמו בחופשיות בלי חשש שהוריו יכעסו עליו או לא יאהבו אותו, גם אם זה לא נכון, ורק נדמה לו.
    עם זאת המטפל בהחלט מחוייב לדווח על הטיפול, כלומר לא פרטים מפורטים מה בדיוק הילד עשה או אמר, אלא התרשמות כללית ממה שהילד עושה בטיפול, ומה המשמעות של זה ומה היישומים שנגזרים מזה להמשך עבודה בבית.
    מקווה שעניתי לשאלתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו