השארת תינוקת בת 8 חודשים עם הסבים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• השארת תינוקת בת 8 חודשים עם הסבים
    עינת
    05/08/2012

שלום,
    יש לנו שני ילדים, הגדול בן שלוש והקטנה בת 8 חודשים.
    בשבוע הבא אנחנו אמורים לטוס איתם לחול לשמונה ימים.
    קיבלנו הצעה מההורים של בעלי להשאיר את הקטנה איתם והם ישמרו עליה, יטפלו בה וכו'...
    לטענתם היא לא תהנה בטיול, יהיה לנו קשה להתחשב בצרכים של שניהם ובעצם כולם יפסידו מזה (אם נצטרך להתחשב בצרכים של שניהם אז נהיה כל הזמן בחדר במלון.. שניהם ילדים שמאוד אוהבים לישון!!)
    חשוב לומר שאני סומכת על ההורים של בעלי בעיניים עצומות ואין לי ספק שהיא תקבל יחס מצויין ושישחקו איתה ויאכילו אותה ואפילו ישנו איתה בלילה.
    עם זאת היא כבר שמונה חודשים בבית ורק איתי. אחת לשבוע אנחנו פוגשים אותם לשעתיים שלוש וזאת למעשה ההכרות שלה איתם.
    בעלי הציע שבמהלך השבוע הקרוב (עד לנסיעה) אני אביא אותה לשם כמה שיותר על מנת שהיא תתרגל אליהם.
    ולשאלתי - האם אני יכולה לגרום לה נזק כלשהוא (פסיכולוגי..) או כל פגיעה לטווח ארוך? האם הרעיון הוא רעיון נכון עבורה? טעות? אודה לעצה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השארת תינוקת בת 8 חודשים עם הסבים - תגובה

סמדר ריינר
    05/08/2012

שלום עינת,
    בהחלט יכול להיגרם נזק מהשארה כזו לשמונה ימים. זו ילדה קטנה שקשורה לדמות מטפלת עיקרית, אחת או שתיים, לא ניתן להסביר לה שאתם נוסעים ווחוזרים ומתי תחזרו, והמחיר הפסיכולוגי שהיא עלולה לשלם על כך בטווח הקצר והארוך עלול להיות כבד. בטווח הקצר יכולות להיגרם בעיות שינה, אכילה, בכי מרובה, אי שקט, היצמדות על הידיים וכו'. בטווח הארוך יכולה להיגרם פגיעה באמון וחרדת נטישה שתתבטא בקושי ליצור קשר ולהתפתח בקצב הרגיל לכיוון של עצמאות. מאוד לא מומלץ. עדיף בהחלט לקחת אותה איתכם גם אם תהנו קצת פחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו