ילד בן כמעט 6 בחרדה ממחלות-עזרה...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן כמעט 6 בחרדה ממחלות-עזרה...
    אודליה
    06/08/2012

הייי
    ערב טוב..
    בני באוקטובר יהיה בן 6
    בשבועיים האחרונים הוא שואל אותי שאלות שקשורות במחלות , מה קורה אם נכנס קמח לעין? זה יכול לעשות לי דלקת.???
    כל מיני שאלות מוזרות שקשורות למחלות...
    היום הוא טען שכואב לו הראש לפני השינה , והיה ממש לחוץ..הוא אפילו ביקש ללכת לרופא..
    הרגעתי אותו... והוא הלך לישון , אבל אני ממש לא יודעת מה לעשות ואיך להגיב.

חשוב לציין שאני באופן אישי היפוכונדרית מטבעי..אני משתדלת מאוד לא להקרין את זה בבית , אבל יכול להיות שלא ממש הצלחתי
    איך אני אמורה להגיב? ואיך לתקן את עניין החרדה??.

אשמח לתשובה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן כמעט 6 בחרדה ממחלות-עזרה... - תגובה

סמדר ריינר
    07/08/2012

שלום אודליה,
    את מוזמנת לעיין בעמודת שאלות נפוצות בתשובה העוסקת בפחדי ילדים. כמו כן טוב שאת ערה לכך שיש לך השפעה על החרדה. הדבר הכי טוב שאת יכולה לעושת הוא קודם כל לטפל בחרדה שלך. זה הכי יעזור לו.
    כמו כן, שימי לב שאת יודעת להרגיע אותו. עובדה שהרגעת אותו והוא הלך לישון. מה עשית? מה שעשית היה כנראה טוב, ואת יכולה לסמוך על היכולות שלך להרגיע אותו, הן עובדות יפה.
    אפשר לדבר איתו על זה שהוא חרד, ולחוץ, וזה מה שגורם לו להרגיש כאב ראש, ובעצם מה שצריך זה להרגע ואז גם הכאב ראש עובר. אפשר גם ללמד אותו לעשות נשימות, למשל עלי ידי ניפוח בועות סבון גדולות, דבר שמערב צורך בנשיפות ארוכות ואיטיות וזה מאוד מרגיע. נסו לעשות את זה פעמיים ביום למשךל חמש דקות, פעם אחת מהן לפני השינה, יש לזה אפקט מרגיע.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו