יחסי נכדה סבתא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יחסי נכדה סבתא
    דורית
    07/08/2012

שלום רב,
    יש לי שתי בנות בנות 8.5 ו - 5 שהן נכדות יחידות לאמא שלי שמצידה נותנת להן הכול מכל הבחינות אם זה דברים שמבקשות או בילויים איתה, היא מוציאה אותך מהגן וביהס בזמן שאנחנו עובדים ונשארת אתן עד שאנחנו חוזרים, אפילו עזרה כלכלית לנו כשצריך וכל זאת כשהיא ממש לא חייבת.
    הבעיה היא עם הילדה הגדולה שלי, היחס שלה אליה הוא לא מכבד בעליל, היא מדברת אליה לא יפה, לא מכבדת אותה ומתנהגת לעיתים בגסות לעומת זאת הקטנה שלי מתנהגת מאוד יפה אליה ואוהבת אותה אבל מאחר והיא קולטת את התנהגות הגדולה אז לפעמים היא גם ככה זורקת משהו לא נעים בקטנה.
    דיברתי איתה מס' פעמים וביקשתי לדעת מה פשר ההתנהגות הזו והתשובה שלה הייתה שהיא אוהבת אותה אבל היא מתערבת יותר מדי, שוחחנו מס' פעמים והבהרתי לה מה אני מצפה ממנה שמעתי מה היא רוצה אבל זה לא עזר.
    אני חייבת לציין שהגדולה מתנהגת ככה רוב הזמן, לאמא שלי לא ברורה ההתנהגות הזו והיא כואבת לה מסיבות ברורות לדעתי ואני אובדת עצות, אמא שלי והמשפחה שלי הם מאוד חשובים לי, אני מכבדת את אמא שלי ואוהבת אותה ולא רוצה שהילדה שלי תתייחס אליה ככה כי לא מגיע לה.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסי נכדה סבתא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסי נכדה סבתא - תגובה

סמדר ריינר
    07/08/2012

שלום דורית,
    תראי,ף זה אכן חשוב לחנך ילדים לדרך ארץ. מצד שני, זה לא אשמתה של בתך, ולא בעייה שלה שסבתא שלה עוזרת כל כך הרבה. זו לא דאגה שלה גם לתגמל את הסבתא על מאמציה. היא בסך הכל ילדה. אולי כדאי להקשיב למה שהיא אומרת. למשל לנסות להבין למה הכוונה כשהיא אומרת שסבתא מתערבת יותר מדי. לא שזה מצדיק התהנגות לא יפה, אבל יכול להיות שהיא מרגישה שסבתא יותר מדי חודרנית, חונקת, לא נותנת מרחב, והיא לא יודעת איך לבקש קצת ספייס ואם היא מבקשת אף אחד לא מבין וזה לא עוזר לה. אולי כדאי לעשות קצת סדר בעניין הזה, לנסות לבקש מאימך, עם כל הכבוד לעזרה שלה, לשים לב למה נעים ומה לא נעים לילדים קטנים. זה שמישהו עוזר זה לא אומר שאי אפשר לבקש ממנו לפעמים לתקן משהו לא נעים שהוא עושה רק בגלל שלא נעים להגיד לו כי הוא עושה טובה. אם אימא שלך תהיה מוכנה להקשיב, ולנסות לעשות את זה אחרת,ף אז גם יהיה בהחלט מקום לבקש מבתך להתנהג יותר יפה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו