מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התקפי עצבים של ילד בן ארבע וחציג'וד11/08/2012
בני השלישי במספר חווה המון התקפי עצבים. בתחילה זה בא לידי ביטוי בצעקות חזקות ובשכיבה על הרצפה, לאחר שיחות איתו על תגובותיו למצבים אלו וענישה של ישיבה בחדר וכו' הילד "מיתן" את תגובותיו ע"י דחיפות, פזילה בעיניו בכדי להראות כי הוא כועס אך הוא לא צועק, במידה ונענש אומר משפטים הזויים כמו:" אני אהרוג את עצמי", "אני ילד רע", " אני אהיה בכלא ואני לא אוכל ולא אשתה...", "אני אהרוס את כל הבית..." (אף פעם לא אמרנו לו משפטים אלה או איומים כאלה, איני יודעת מאיפוא הרעיונות הללו)
אני ילדתי בת לפני 8 חודשים, האם דרישת תשומת לב מגיעה לרמות כאלה?
עוד נתון הילד קשור לאביו מאוד ובעלי מרעיף עליו אהבה מעל ומעבר.
איני יודעת איך להגיב האם בהתעלמות, בתשומת לב יתרה, ללמד אותו איך להירגע?! , הילד יעלה בעוד שנה לכיתה א' וזהו דבר שלדעתי ייפגע בהתקדמותו הן הלימודית וכמובן ההתנהגותית?
אנא תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי עצבים של ילד בן ארבע וחצי - תגובה
סמדר ריינר11/08/2012שלום לך,
קודם כל מבחינה טקטית, ההתעלמות עדיפה ויעילה כל עוד עיקביים בה לאורך זמן. זה לא עובד מייד, וצריך להתמיד בזה. עם זאת, מאחר ובנך אומר בכל זאת דברים חמורים, לא הייתי מייחסת זאת בלבד לרצון בתשומת לב. הייתי חושבת קצת יותר לעומק אולי גם יש מצוקה אמיתית בבסיס ההתנהגות שלו, גם אם לדעתכם אין כל סיבה נראית לעין, ואתם כהורים משתדלים להעניק לו כל מה שדרוש. אני ממליצה לכם בכל זאת לפנות לייעוץ מעמיק יותר כדי להבין מה קורה לו יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך...
ג'וד11/08/2012ראשית, על מהירות תגובתך, אין דברים כאלה ! תודה!
רציתי להוסיף כי בחופש הגדול יישמתי את שיטת הכוכבים על המקרר לחיזוקן של פעולות חיוביות שלו והוא לא הפסיק לעזור ולנקות את הבית בהתלהבות.
אך כמו שאמרת אכן עם חוסר עקביות זה לא יעבוד.
אך האם אני יכולה ללמדו כיצד להירגע/ להתעלם מדברים מסויימים או רק ע"י גורמים מקצועיים?
ועוד שאלה הוא כרוך אחר אחיו הגדול בן 10, מאוד מושפע ממנו לחיוב ולשלילה. האם ניתן לערבו בתהליך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך... - תגובה
סמדר ריינר11/08/2012שלום לך,
זה לא עניין של ללמד אותו להרגע או להתעלם מדברים. ילד שאומר דברים קשים כמו הבן שלך זה משהו מעבר לזה, ולא הייתי מציעה לך להזניח את זה. כדאי לפנות בהקדם לגורם מקצועי.
בודאי שלא הייתי מערבת את אחיו הגדול, זה לא התפקיד שלו, זה מעמיס עליו יותר מדי מבחינה ריגשית, זה לא תפקיד של אח לטפל התנהגותית באחיו. זו אחריות שלכם. אל תעבירו את זה אליו. ה גם משדר חולשה לשאר הילדים בבית, כאילו אתם כהורים לא מסוגלים להתמודד וממנים את האח להיות ראש המשפחה. זה רק יחמיר את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה!
ג'וד11/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)