רגרסיה לאחר לידת אחות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגרסיה לאחר לידת אחות
    מורן
    12/08/2012

שלום,
    יש לי ילד בן 3 וחצי ותינוקת בת 5 חודשים.
    כאשר נולדה התינוקת בני התנהג אליה נהדר, בעדינות ולא הראה סמני קנאה.
    בחודש האחרון מתחיל להראות את קנאתו, מוציא לה את המוצץ מהפה בזמן שינה והכי מפריע לי זה שהוא התחיל לעשות פיפי וקקי בתחתון.
    כשנשאל מדוע עושה זאת הוא מוצא תירוץ של הייתי בסלון, שכחתי וכו'
    מה עלי לעשות נדמה כי ניסיתי הכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה לאחר לידת אחות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגרסיה לאחר לידת אחות - תגובה

סמדר ריינר
    12/08/2012

שלום מורן,
    זה טבעי שבנך מקנא. הרינאה לכשעצמה היא בסדר גמור. לכן חשוב לתת לה מקום ולגיטמציה. למשל לדבר איתו על כך שהוא בודאי אוהב מאוד את אחותו אבל גם מקנא, וגם לפעמים רוצה לחהיות תינוק בעצמו, אולי בגלל זה גם יוצא לו קקי ופיפי בתחתון. ובעצם לפעמים הוא רוצה לחהיות בוגר ולפעמים קטן. אולי אפשר לאפשר לו להיות קטן, למשל לשחק איתו בתינוק, לאפשר לו לחזור אם בא לו והוא מבקש למוצץ או בקבוק, באופן זמני, לא לכעוס עליו אם הוא חוזר לדיבור תינוקי, ובכלל לאפשר לפעמים רגרסיה לפינוק ותינוקיות, אחר כך הו אבעצמו ירצה לחזור להיות גדול. ככל שתהיו רגועים עם העניין הזה, ההסלמה תיפסק. לגבי הקקי והפיפי, כדאי כמה שפחות לעשות מזה עניין, פשוט להחליף לו בלי יותר מדי מילים ובלי יותר מדי תשומת לב. ורצוי לתת לו מדי פעם זמן איכות לבד בלי אחותו. עם זאת יש להציב גבול להתנהגויות שפוגעות באחותו בצורה ברורה וגם להפסיק אותן פיסית אם יש צורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו