ילד בן שנתיים ו-3 חוד' מרביץ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים ו-3 חוד' מרביץ
    מירית
    12/08/2012

שלום רב!
    בני מתנהג לאחרונה בצורה מאוד אלימה. הוא מרביץ, שורט וצובט לפעמים גם מתוך שיעמום או בלי סיבה ממשית. למשל במשחקיה או עם אחיינים לעיתים הוא סתם דוחף או מרביץ. ככל הנראה זו התנהגות שהוא מחקה מן הגן או סתם התנהגות שהוא סיגל לעצמו. אנו מנסים להסביר מס' פעמים ברגוע אך זה לא עובד. זה מגיע לצעקות וגם זה לא עובד. ניסינו עונש שבו אני שולחים אותו לכיסא בפינה לאחר מעשה לא ראוי וזה לא עוזר. אני ובעלי חסרי אונים. כלום לא עוזר. זה הגיע למצב שאנו חיים באווירה של צעקות בבית וזה מתסכל מאוד. אני יודעת שהילד כנראה מחקה את ההתנהגות הזו אך אנחנו חסרי אונים...
    אשמח לעצה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים ו-3 חוד' מרביץ - תגובה

סמדר ריינר
    13/08/2012

שלום יערה,
    זה לא מספיק להגיד לילד מה לא לעשות. חושב לתת לו כלים איך כן לבטא את התסכול והתוקפנות שלו, החל מכלים מילולייים, כמו למשל להגיד שהוא כועס, שמעצבן אותו וכו', וגם כלים של עשייה, למשל להרביץ לכרית, וכו'. חשוב שתתנו מקום לגיטמציה לתוקפנות אך לא לאלימות. כמו כן אין להעניש. העונשים לא עוזרים ורק מגבירים את תחושת ההשפלה של הילד ואת האלימות שלו בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו