גבולות לילדה בת 6 וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גבולות לילדה בת 6 וחצי
    רויטל
    13/08/2012

יש לי ילדה אחת מתוך 4 ילדים והיא די סנביץ, בודקת כל הזמן את הגבולות ולא מקשיבה כמו שאני מסכימה לה להישאר עד עשר בחופש והשעה מגיעה ופתאום היא מפחדת ומתחילה לבכות ומעירה את אחיה ולא מעניין אותה . אני לפעמים ממש צורחת עליה ואחר כך כועסת על עצמי. וכך בכל דבר. איך לדבר אליה בלי לכעוס כל פעם עליה ,אפשר לשים גבול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גבולות לילדה בת 6 וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבולות לילדה בת 6 וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    13/08/2012

שלום אושר,
    נראה לי שאת מתבלבלת בין מתי צריך לשים גבול ומתי צריך להקשיב למצוקה של הילדה. לא לכל בעיה הפתרון הוא לשים גבול, ולא כל פעם שילד לא עושה בדיוק מה שנאחנו רוצים סימן שצריך להציב לו גבולות. את בעצמך אומרת שהילדה אומרת שהיא מפחדת ללכת לישון. אולי כדאי לנסות לעזור לה עם הפחד במקום לצרוח עליה? ניסית לחשוב איזו הרגשה זו לילדה שכשהיא במצוקה והיא לא יודעת לפתור משהו ובמקום לקבל עזרה היא מקבלת צעקות? נסי להתייחס אליה בסבלנות ולנסות להבין אותה. יוכל להיות שכיש 4 ילדים זה קשה, אין תמיד זמן וסבלנות לכולם, ולפעמים כל מה שאת רוצה זה שיהיה שקט ולא יעשו בעיות. אני יכולה להבין אותך. יחד עם זה זו הייתה בחירה שלך להביא 4 ילדים, וזו לא אשמתה, יש דברים שילד זקוק להם ואם הוא לא מקבל אותם, הוא עושה בעיות, וטוב שכך. תאמיני לי שזה מצב עדיף מאשר אם היא הייתה מתייאשת בשקט. נסי לשבת עם הבת שלך ולהבין מה קשה לה, ונסי לחשוב איך ניתן לעזור לה. נסי למצוא זמן איכות לתת לה לבד פעם בשבוע לשחק איתה, לשוחח איתה, יכול להיות שההתנהגות שלה תשתנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו